Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Az hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van az hírek között nében, bevezetőben, feltöltés időre szűrni. Ezen kívül van mód az hírek rendezésére név és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Olyan csúnya lett a Neo FM-történet vége, mint ahogy kezdődött

Tartozásai töredékét sem tudta kifizetni az egykor MSZP-közeli, de a 2010-es választások után becsődölő országos kereskedelmi rádió, a Neo FM. A csatornát működtető cég, az FM1 Zrt. felszámolása ugyan még nem zárult le teljesen, de már csak egy bírósági pecsét hiányzik a dokumentumokról, és a hitelezőket is tájékoztatták arról, mennyi pénzre számíthatnak.

Publikálás ideje: 2017.10.20.

Rádiókról döntött a Médiatanács

Hat kisközösségi és kilenc közösségi médiumot támogat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a műszaki fejlesztésre kiírt pályázatának idei második fordulójában. A testület burkolt reklámok miatt bírságot szabott ki; a Békéscsaba 88,9 MHz frekvencián sugárzó Interax Kft. a kérelmére újabb hatvannapos ideiglenes hatósági szerződést köthet; eredménytelen lett a Tokaj 101,8 MHz frekvencia pályázati eljárása.

Publikálás ideje: 2017.10.18.

Netrádiót akartok? Tessék!

Vasárnap este már nem érdemes belefogni semmibe, hiszen értelmetlen, mint minden a világon - sugallja nihilista életérzésünk a hétfő reggel felé közeledve. Sokan ilyenkor kattintanak unalmukban valamelyik apróhirdetéses oldalra. A felszínes nézelődésből megélénkülő érdeklődés, majd egyre fokozódó…

Publikálás ideje: 2017.10.17.

Új tulajdonosa van az InfoRádiónak

Az eddigi ügyvezető igazgató, főszerkesztő, Módos Márton cége vásárolta meg a dr. Spéder Zoltán közvetett tulajdonában álló CEMP-X Online Zrt.-től Magyarország első és egyetlen hírrádióját, a budapesti 88,1 FM frekvencián sugárzó, inforadio.hu címen pedig internetes hírportált működtető Inforádió Kft. 100%-át.

Publikálás ideje: 2017.10.16.

Új tulajdonosa van az Inforádiónak

Módos Márton cége, a 881 Média Invest Kft vásárolta meg az Inforádió KFt. 100%-át, közölte a CEMP Sales House blog. Az Inforádió eddig a dr. Spéder Zoltán közvetett tulajdonában álló CEMP-X Online Zrt.-hez tartozott.

Publikálás ideje: 2017.10.16.

Országos rádiók szűnhetnek meg a szomszédban

Nem hosszabbította meg 35 frekvencia engedélyét, és több országos rádió licencének felmondását is kezdeményezte az ukrán médiahatóság múltheti ülésén. Az érintett rádiók mind egy céghez köthetők.

Publikálás ideje: 2017.10.15.

Bővül a rádiós közönségmérés

A Kantar Hoffmann - Mediameter konzorcium lépést tartva a rádiós műsorszolgáltató szektor fejlődésével, kissé módosít a mérési eljárásán, és a különböző alternatív technológiákkal sugárzó rádióadók közönségmérését is megkezdi.

Publikálás ideje: 2017.10.15.

Az utolsó stúdiókat bontják a Bródy Sándor utca 5-7-ben

Az utolsó stúdiókat bontják az egykori Magyar Rádió történelmi épülettömbjében. Kitépett és összegubancolódott kábelcsonkok, szétdobált műszaki eszközök látványa tárul elénk a közösségi oldalakra feltöltött legfrissebb, 2017-es fotókon. Elkezdődött a 11-es, 13-as, 19-es és 24-es stúdiók bontása, az utolsóké.

Publikálás ideje: 2017.10.12.

Változás a Rádió 1 vezetésében

Bakai Mátyás október 9-ével lemondott a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról.

Publikálás ideje: 2017.10.09.

Fejetlenség Andy Vajna rádiójánál

Távozik az első számú vezető. Bakai Mátyás, ahogy azt előre jeleztük, lemondott a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról.

Publikálás ideje: 2017.10.09.