Több vidéki frekvenciapályázat indul

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács e heti ülésén meghozott határozatai alapján új kereskedelmi rádiók indulhatnak Kaposváron, Pécsett, Veszprémben és Hajdú-Bihar megyében, és finisbe lépett egy szintén kereskedelmi rádiós egri tender is. A hatóság bírságolt is kedden: 200.000 Ft-os büntetést szabtak ki a Lánchíd Rádióra, mert nem tartotta be a vállalásait a csatorna.

A Médiatanács elfogadta a Kaposvár 99,9 MHz és a Veszprém 90,6 MHz helyi, illetve a Pécs 101,7 MHz körzeti rádiós frekvenciaterveket, és a pályázati felhívások tervezetét tíz munkanapon belül közzéteszi hirdetményi úton, valamint a Médiatanács honlapján. A testület véglegesítette a Derecske 94,7 MHz és a Hajdúszoboszló 100,6 MHz rádiós lehetőségre vonatkozó pályázati felhívások végleges szövegét, és tíz napon belül szintén nyilvánosságra hozza azokat. A pályázati ajánlatokat a közzétételtől számított 32., illetve 35. napokon lehet beadni.

A Hajdúnánás 93,3 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására pályázó, korábban hiánypótlásra felszólított LB Rádió Kft.-t és Kredit Holding Kft.-t a Médiatanács pályázati nyilvántartásba vette, miután újabb beadványaik az előírtaknak megfeleltek.

Az Eger 101,3 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Mátra Centrum Kft. visszavonta ajánlatát, a másik pályázót, az FW Befektetési Kft.-t pedig a testület a tartalmi vizsgálat alapján nyilatkozattételre szólította fel.

A Lánchíd Rádióra 200 ezer forintos bírságot szabott ki a Médiatanács, mert egy vizsgált januári adáshéten hat napon is, a vállalásához képest több ismétlést, valamint kevesebb hír-, nemzetiségi és helyi közéleti műsort tett közzé.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz