Kiírták a budapesti 101.6-ot

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Protestáns szellemiségű rádió érkezhet az új fővárosi frekvenciára, és 3 vidéki tendert is meghirdettek. A Médiatanács e heti ülésén is született rádiós bírság.

A hatóság elfogadta a Budapest 101,6 MHz helyi közösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét, amelyet május 5-én közzé is tettek hirdetményi úton és a Médiatanács honlapján. A felhívásból kiderül, hogy a reformáció 500. jubileumára tekintettel olyan történelmileg jelentős hagyománnyal rendelkező protestáns irányzatokhoz köthető tartalmú pályázati ajánlat nyújtható be a frekvenciára, amely bemutatja az elmúlt évszázadok magyarországi protestantizmussal kapcsolatos történéseit is.

A szintén nyilvános frekvenciaterv alapján a rádió vételkörzete kisebb lesz a többi fővárosi csatornáénál, az Óbuda környékéről sugározható 100 wattos teljesítményű adás várhatóan csak jobb minőségű vevőkészülékekkel - pl. modern autórádiókban - fedi majd le a teljes fővárost.

A testület véglegesítette a Miskolc 103,0 MHz közösségi típusú, illetve a Székesfehérvár 101,8 MHz és a Tatabánya 96,7 MHz kereskedelmi jellegű rádiós médiaszolgáltatási lehetőségekre vonatkozó pályázati felhívások szövegét. A székesfehérvári és tatabányai kiírások május 8-tól, a miskolci pályázat május 9-től olvasható a Médiatanács honlapján.

A miskolci FM1 Rádió üzemeltetőjét emellett 20 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Médiatanács, mert a rádió év eleji vizsgálata szerint heti műsoridejét fél órával megnövelte, viszont közszolgálati műsorokból kevesebbet sugárzott az általa vállaltaknál. A tanács a döntésekor figyelembe vette, hogy a szolgáltató harmadik alkalommal sérti meg a törvény előírásait, és hogy legutóbb több mint három éve követett el hasonló jogsértést.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

 

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz