Nem áll le az országos frekvenciapályázat

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács elutasította az Advenio Zrt. kérelmét.

Nem fogadta el az Advenio Zrt. országos kereskedelmi frekvenciapályázat felfüggesztésére vonatkozó kérelmét a Nemzeti Média- és Hírközési Hatóság Médiatanácsa. A testület indoklása szerint nincs törvényi lehetőség az eljárás felfüggesztésére, és egy bírósági eljárás is folyamatban van a pályázattal kapcsolatban, amiről csak később adhatnak tájékoztatást.

Nem áll le az országos frekvenciapályázat
 
Az egész országot lefedő kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre a Hold Reklám Kft. és az Advenio Zrt. pályázott. Utóbbi a 24.hu információi szerint pert indított a Fővárosi Közigazgatási Bíróságon a Médiatanács ellen, hogy az vonja vissza a pályázatot. Az Advenio Zrt. álláspontja szerint a pályázat meghirdetése törvénysértő volt.

Büntetések és szerződésmódosítások

A Médiatanács harmincezer forint bírságot szabott ki az Európa Rádióra, amiért szerintük az kevesebb helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort és több ismétlést sugárzott a vállaltakhoz képest. A Vörösmarty Rádiónál is a túl sok ismétlés okozott gondot, de pénzbüntetés helyett itt csak figyelmeztetéssel szankcionált a grémium.

Nem áll le az országos frekvenciapályázat
 
Hozzátették: a testület a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

A december 5-i ülésen napirendi pont volt még a váci Dunakanyar FM beadványa a műsortervük módosításáról, továbbá a tokaji és törökszentmiklósi Szent István Rádió kérelme a hálózatba kapcsolódásuk megszüntetéséről. Az ezekkel kapcsolatos döntésekre nem tér ki a Médiatanács közleménye.

Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz