Teljesen átrendeződik a stockholmi rádiós piac

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

2018. augusztusától.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Svédország teljesen átszabja kereskedelmi rádiós palettáját, és újraosztja meglévő frekvenciakészletét.

Teljesen átrendeződik a stockholmi rádiós piac
 
Létrehoztak három új országos adóhálózatot, melyek nyerteseinek neve már októberben kiderült, viszont 35 regionális és helyi FM jogosultság árverésére csak decemberben került sor.

Az eddig alkalmazott rendszerben minden egyes frekvencia egy különálló helyi jogosultságnak számított, azonban az új elosztás szerint egy licenc alá több frekvencia is tartozhat.

Az új licenctulajdonos vállalatok nevét december 21-én hozta nyilvánosságra a svéd médiahatóság. A lista alapján az ország három legnagyobb városának rádiós kínálata teljesen megújul jövő év őszétől.

Stockholmban az elérhető hét frekvenciából ötön új adók fognak indulni. Lehetőséget kap a fővárosi sugárzásra az eddig regionális adóként működő Retro FM, és a malmői Guldkanalen. Az NRJ-t üzemeltető cég a főadó országos licence mellé most egy helyi jogosultságot is kapott, ahol a szintén Franciaországból importált Chérie FM fog megszólalni. Ezzel együtt várhatóan megszűnik több nagy múltú zenei adó, így például a könnyed slágereket játszó Lugna Favoriter, és a fiataloknak szóló Power Hit Radio is.

Svédország azt szeretné elérni a frekvenciák újraelosztásával, hogy színesedjen a kínálat, élénküljön a verseny, és megszűnjenek a monopolhelyzetek a rádiós piacon. Az új frekvenciaengedélyek 2026-ig lesznek érvényesek.

Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz