Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Az hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van az hírek között nében, bevezetőben, feltöltés időre szűrni. Ezen kívül van mód az hírek rendezésére név és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Elkelt a Part FM

Harmadik tulajdonosváltásán esett át a balatoni kereskedelmi rádió - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Publikálás ideje: 2017.07.26.

Balatoni rádiót vett Mészáros Lőrinc felesége

Június végén Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos polgármester felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix cége megvette a Balatonnál sugárzó Part FM rádióadót. A 2012 óta sugárzó adó fenntartója a siófokra bejegyzett, Echo Penisola Kft. nevű cég, ezt vették meg most Mészárosék.

Publikálás ideje: 2017.07.26.

Helyi rádió rajtolhat Gyulán

Egy gyulai rádió névváltoztatásáról döntött, és dunaújvárosi frekvenciapályázat kapcsán kért be hiánypótlást a Médiatanács ezen a héten.

Publikálás ideje: 2017.07.21.

Budapesten piacvezető a Rádió 1

A Kantar-Hoffmann-Mediameter konzorcium legfrissebb mérései szerint a rádiót országosan 1.137.000 fő hallgatja, Budapesten pedig a teljes mért (15 év felettiek) korcsoportban is az első helyen van. A Rádió 1 hamarosan további frekvenciákkal bővül, ősszel pedig elviszi a hallgatókhoz személyesen is a rádiózás legnagyobb hazai sztárjait és az igazi mai slágereket.

Publikálás ideje: 2017.07.20.

Rádiósként debütált Wossala Rozina

A 103.9 Sláger FM reggeli műsorában hírolvasóként is kipróbálhatta magát Wossala Rozina, aki vendégként érkezett, de aztán közlekedési hírekkel is szolgált a hallgatóknak.

Publikálás ideje: 2017.07.18.

Kitüntették a Nemzetiségi Rádió műsorát

Kitüntető oklevélben részesült a Nemzetiségi Rádió örmény műsora az örmény diaszpóra médiumok versenyén - közölte az Örmény Kulturális Központ az MTI-vel.

Publikálás ideje: 2017.07.18.

Nevet váltott a Reggeli Show

Mint azt múlt héten megírtuk, pert vesztettek Sebestyén Balázsék a Class FM tulajdonosa, Michael McNutt ellen, és a bíróság ideiglenesen, azonnali hatállyal eltiltotta őket a Class FM által védjegyeztetett "Morning Show"-ra nagyon hasonlító "Reggeli Show" név- és logohasználatától.

Publikálás ideje: 2017.07.15.

Jurásek Balázs a megújult Rádió Rock 95.8-on

Júliustól a Rock Délután új műsorvezetője Jurásek Balázs, aki számára nem idegen sem a rádiózás, sem a rock műfaj, hisz ezer éve a rádiós piacon dolgozik - legutóbb a Kék Duna Rádióban vezetett műsort. Balázs kívül-belül vérbeli rocker, aki a Demonlord metál zenekarnak volt frontembere.

Publikálás ideje: 2017.07.14.

Heti rádiós döntések

Véglegesítette a Médiatanács egy budapesti, valamint egy telkibányai és tokaji rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívását az e heti ülésén, ugyanakkor több pályázót kizártak korábban indított helyi és körzeti kereskedelmi rádiós tenderekből.

Publikálás ideje: 2017.07.13.

Újabb 3 frekvencia a Rádió 1-nek

A legutóbbi ülésén hozott döntések alapján csütörtöktől közétette az országos analóg kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívásának tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A Rádió 1 hálózata három újabb, hajdúsági frekvenciával bővül, így már hat frekvencián vár indulásra a csatorna.

Publikálás ideje: 2017.07.07.