Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Továbbra is milliók rádióznak Magyarországon, jön a mérőműszeres közönségmérés – megtartották a második Nagy Rádiós Napot

Iparági szereplők részvételével került sor a MiértRádió? Egyesület második nagy rádiós konferenciájára csütörtökön.

Publikálás ideje: 2023.11.17.

Médiatanács: bírság a TV2 és a Korona FM 100 szolgáltatóinak

Közel négymillió forint bírságot szabott ki a Médiatanács a TV2 és a tenyek.hu médiaszolgáltatójára burkolt kereskedelmi közlemény sugárzása miatt. A testület megbírságolta egy helyi rádió szolgáltatóját is a szerződésben rögzített vállalások alulteljesítése miatt...

Publikálás ideje: 2023.11.09.

A fiatal generációk médiafogyasztási szokásai markánsan különböznek az átlagtól

A mai médiagazdaság minden egyes szereplője számára elengedhetetlen a folyamatos alkalmazkodás, ami a változatos online üzleti modellek előretörése, a globális platformok növekvő befolyása, valamint a fogyasztási szokások változása...

Publikálás ideje: 2023.11.07.

Újabb eljárást indít a Médiatanács a Rádió 1 szolgáltatójával szemben

A bejelentés szerint a Balázsék című, „12 éven aluliak számára nem ajánlott” korhatár-megjelöléssel ellátott reggeli műsorban felnőtt témákról beszélgettek.

Publikálás ideje: 2023.11.03.

Herendi Gábor és Ipacs Gergely a Valami Amerikáról, Azahriahról és reality-kről az Enyhe katarzisban

Herendi Gábort és Ipacs Gergelyt, a Valami Amerika sorozat rendezőit látta vendégül Szatmári Róbert a radiocafé Enyhe katarzis című műsorában.

Publikálás ideje: 2023.10.31.

Médiatanács: százezer forint bírság a Kossuth Rádiónak

A közszolgálati rádió délelőtti magazinműsorában elhangzottak káros hatással lehetnek a hat éven aluli hallgatókra – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa...

Publikálás ideje: 2023.10.19.

Káel Csaba zenékről, trendekről, mesterséges intelligenciáról és a Müpa kulturális útjáról

A radiocafé Enyhe katarzis című műsorában és podcastjében Szatmári Róbert műsorvezető Káel Csabával a Müpáról beszélgetett, miközben olyan témák is előkerültek mint az, hogy milyen trendek figyelhetők meg a prémium kultúra fogyasztásában, hogyan próbálják kereskedelmi és befektetési szempontok befolyásolni a fiatalokat az ízlésükben, mi az alapvető különbség a pop és a komolyzene között és arról is szó esett, miként hat a mesterséges intelligencia az előadóművészetekre.

Publikálás ideje: 2023.10.17.

A Médiatanács bejelentésére lépett fel a VIASAT3 egyik filmje miatt a holland médiahatóság

A délutáni órákban vetített Gothika című film miatt a magyar hatóság megkeresésére a holland társhatóság fellépett a VIASAT3 szolgáltatójával (az Anntena Grouppal) szemben – közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Médiatanács legutóbbi üléséről kiadott összefoglalójában.

Publikálás ideje: 2023.10.09.

Ízes beszélgetés Vinkó Józseffel, a Magyar Konyha főszerkesztőjével, a Szellem a fazékból II. – Írói fogások írójával

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője, a Szellem a fazékból című könyv írója. Utóbbiból épp a beszélgetés előtt néhány nappal, szeptember 30-án jelent meg a II.

Publikálás ideje: 2023.10.08.

Nyáry Krisztián értékekről, kultúráról és sznobizmusról az Enyhe katarzisban

Nyáry Krisztián írót, kommunikációs szakembert látta vendégül Szatmári Róbert a radiocafé Enyhe katarzis műsorában, melyben ezúttal az irodalom és az olvasás mellett előkerült a zene társadalomra gyakorolt jótékony hatása is. Milyen kapcsolatunk van az élő kultúrával a 21. század elején?

Publikálás ideje: 2023.10.08.