Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Az hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van az hírek között nében, bevezetőben, feltöltés időre szűrni. Ezen kívül van mód az hírek rendezésére név és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

A Médiatanács heti rádiós döntései

Összesen 74,5 millió forint támogatáshoz jutott 23 helyi, körzeti és kisközösségi rádió a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program pályázatán, a rendszeresen jelentkező műsorok finanszírozására kiírt idei eljárásának első fordulójában. Engedélyezték a Rádió 1 hálózatba kapcsolódási kérelmét 10 vidéki jogosultsággal, és kiírtak két, nagy vételkörzetű Borsod-Abaúj-Zemplén megyei frekvenciát is.

Publikálás ideje: 2017.05.10.

"Szanaszét kell verni a pofájukat"

Közösség elleni uszítás miatt két törpepárt is feljelenti Bayer Zsoltot a Karc FM rádióban elhangzott kijelentései miatt.

Publikálás ideje: 2017.05.08.

Országos körútba kezd a Petőfi

Körülbelül egy év alatt érték el, hogy a Petőfit kétmillióan hallgassák - mondta Pető Zoltán csatornaigazgató szombat reggel az M1 aktuális csatornán, kiemelve, hogy ezzel a Petőfi a leghallgatottabb országos zenei csatorna.

Publikálás ideje: 2017.05.08.

Kiírták a budapesti 101.6-ot

Protestáns szellemiségű rádió érkezhet az új fővárosi frekvenciára, és 3 vidéki tendert is meghirdettek. A Médiatanács e heti ülésén is született rádiós bírság.

Publikálás ideje: 2017.05.07.

Közel országos lesz nyártól a Rádió 1

Debrecen után újabb 9 frekvenciával bővül rövid időn belül a piacvezető rádió vételkörzete. A városok között van három megyeszékhely, egy megyei jogú város, egy turisztikailag fontos régió, valamint az egész Kisalföld is. Információink szerint körülbelül júniustól indulhatnak az új adók.

Publikálás ideje: 2017.05.05.

Még több városban lehet majd hallgatni Sebestyén Balázsékat

A Reggeli Show műsorvezetői vicces videóban tudatták a követőkkel, hogy péntek reggel nagy bejelentést tesznek – ma élő adásban árulták el, hogy miről van szó. Pécsen és a Baranya megyei régióban, Komlón, Villányban és Mohácson, Debrecenben, Sopronban, Egerben, Salgótarjánban, Tiszafüreden és Abádszalókon is elérhető lesz a rádió.

Publikálás ideje: 2017.05.05.

Itt az OnlineStream.hu

Kilenc év után, 2017. május 1-jén jelentős változás történt Magyarország meghatározó rádió- és TV stream gyűjtő oldalán. Immár új név alatt, új köntösben és tovább bővített tartalommal érhető el kiemelt partnerünk, a jól ismert StreamStat, avagy új nevén OnlineStream.hu.

Publikálás ideje: 2017.05.02.

Bírságok és újabb helyi rádiós pályázat

Két rádió nem tartotta be a hatósági szerződésükben rögzített vállalásokat – pénzbüntetést kell fizetniük. A tanács elfogadta a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét. Sínen az új hajdúböszörményi helyi rádiós jogosultság ügye is.

Publikálás ideje: 2017.04.30.

A fővárosi felnőttek rádiója a Sláger FM

A nemrég publikált mérések alapján túlszárnyalta a 103.9 Sláger FM a fennállása óta mért eddigi legmagasabb hallgatottsági eredményét; immáron több mint 524 ezer fő választja a csatornát (forrás: Kantar Hoffmann, 15+ célcsoport, 2017. január – 2017. március).

Publikálás ideje: 2017.04.28.

A Rádió 1 a piacvezető

A Rádió 1 és a Reggeli Show a rádiós piaci változások nyertese. Sebestyén Balázsék ébresztik a hazai rádióhallgatók legnagyobb részét, a főbb kereskedelmi célcsoportokban országosan és Budapesten is az első helyen vannak. A Rádió 1 Network népszerűsége a nappali és esti műsorsávban is töretlen, összhallgatottsága a legújabb mérési eredmények alapján elérte a napi 966.000 főt.

Publikálás ideje: 2017.04.28.