Újabb frekvenciákkal bővülhet a Rádió 1 hálózata

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Hálózatos együttműködésre vonatkozó szerződést írt alá a szombathelyi Frisss FM-et üzemeltető Vasi Friss Rádió Kft. és a Radio Plus Kft, így hamarosan Szombathelyen is szólhatnak az igazi mai slágerek. Rövid időn belül a hajdúnánási frekvencia is elindhulhat.

A szombathelyi társaság és a Rádió 1-et üzemeltető cég a szerződés alapján a következő napokban közösen hálózatba kapcsolódási kérelmet indítványoznak a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsánál. Kedvező döntés esetén Szombathelyen és környékén is elérhető lesz a Balázsék, valamint a Rádió 1 összes népszerű műsora, és hallhatóak lesznek az igazi mai slágerek is.

Újabb frekvenciákkal bővülhet a Rádió 1 hálózata

A vasi megyeszékhely lakói ezen túl sem maradnak helyi tartalom nélkül. Hasonlóan a többi csatlakozó frekvenciához, a rádió továbbra is óránként lokális műsorblokkal jelentkezik, a helyi tartalom, helyi hírek mennyisége nem csökken, a hallgatók az eddig is ismert hazai műsorvezetők szerkesztésében és tolmácsolásában hallhatják továbbra is a legfrissebb információkat.

"A Rádió 1 erős brand, amely mögött egy profi szakmai csapat áll, nagyon népszerű a reggeli műsoruk, és a játszott zenék terén is kiemelkedőt nyújtanak. A hallgatók értékelik  a rádió helyi hír- és információs szerepvállalását, de azt is, hogy ismert sztárokat hallhatnak, és olyan szórakoztató műsorokat, amelyek korábban itt, helyben is elérhetőek voltak" – mondta el a Vasi Friss Rádió Kft. ügyvezetője, Horváth Zoltán. "A híreket továbbra is egész nap helyben szerkesztjük, azt a hallgatók a jól ismert hazai műsorvezetőktől hallhatják, nem kell nélkülözniük a helyi tartalmakat, de emellett megkapják az országosan népszerű műsorokat is. Ezen túl kereskedelmileg is előnyös a hálózatba kapcsolódás nem csak számunkra, de a helyi hirdetők számára is" - tette hozzá.

Az együttműködés keretében a Radio Plus Kft. a Frisss FM központi reklámfelületeinek értékesítését is végzi, amely a spot és a non spot alapú reklámokra egyaránt vonatkozik. A Radio Plus feladata a Frisss FM képviselete a központi ügynökségeknél és hirdetőknél. A helyi hirdetők számára pedig elérhetővé válik az ország legnépszerűbb kereskedelmi rádiója, benne többek között a Balázsék című műsorral.

Hamarosan Hajdúnánás is csatlakozhat

A Rádió 1 partnercége, az LB Rádió Kft. nem sokkal ezelőtt megnyerte a hajdúnánási 93.3-as jogosultságot, amin idáig a debreceni Best FM adása volt hallható, napi négy órányi helyi műsorral. Utóbbi azzal búcsúzott el hétfőn, hogy egy-két napon belül egy új rádió váltja fel a debreceni adót.

Újabb frekvenciákkal bővülhet a Rádió 1 hálózata

"itt Hajdúnánáson ebben az apró kis helyi stúdióban készült minden hétköznap négy órányi adás önöknek, nagyon sok szerettel, ide Hajdúnánásra és környékére. Aztán menet közben mikor melyik nagy debreceni rádiónak hallhatták az adását, mert ugye kezdtük mi ezt az egészet City Rádióként, anno 2005 decemberében. Aztán lett ebből az egészből 2008 márciusa környékén Rádió FM95, és 2013 januárjától pedig Best FM-ként hallgathattak bennünket itt Hajdúnánáson és környékén. Innentől kezdve a mi műsorsugárzási lehetőségünk lejárt ezen a frekvencián" - köszönt el a hallgatóktól Szabó János műsorvezető, majd hozzátette, hogy ezen a héten szerdától vagy csütörtöktől egy másik rádió kezdi meg a sugárzását a 93.3-as frekvencián, addig pedig a Best FM programja hallható. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Rádió 1-et, amint reagálnak, frissítjük a cikket.

A Rádió 1 hálózata jelenleg 22 városban és azok vonzáskörzetében érhető el, ezzel naponta közel 1,3 millió hallgatót ér el, az ország leghallgatottabb kereskedelmi rádiója.

Frissítés (2017. 09. 08. 06:55):

A Rádió 1 közlése szerint decemberig mind a négy hajdúsági frekvencia el fog indulni. Részletek az erről szóló cikkünkben.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz