Új kézben a Fehérvár Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Egy budapesti cég a vevő.

Tulajdonost váltott a Fehérvár Rádió, derül ki a céginformációs adatbázisból. A székesfehérvári 94,5 MHz-en sugárzó állomás új gazdája a budapesti székhelyű PureDigital Kft, amit Paál Ákos, a Rádió 1 műszaki vezetője irányít.

A 24.hu információi szerint a tulajdonosváltás nem érinti a rádió műsorát, a név, az arculat, a műsorszerkezet és a stáb is maradni fog. Radetzky András, a Fehérvár Rádió eddigi tulajdonosa azt nyilatkozta a lapnak, hogy az elmúlt időszakban több ajánlatot is kaptak az általa alapított adó felvásárlására, de most találkoztak az első olyan szakmai befektetővel, aki garanciát vállalt, hogy a Fehérvár Rádió márka megmarad.

Radetzky azt is hozzátette, hogy a jövőben más feladatokra kíván koncentrálni, például a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyetteseként folytatni szeretné a rádió lefedettségének bővítését Kelet-Magyarország irányába.

Több pályázati is folyamatban van a környéken

A székesfehérvári helyi rádiós piacon legutóbb május végén történt változás, amikor a Rádió 1-et üzemeltető Hold Reklám Kft.-nek az országos frekvenciapályázat megnyerése miatt vissza kellett adnia a 103,8 MHz-es frekvenciajogosultságot.

Az adó elhallgatása után a RADIOSITE megkérdezte a Rádió 1-től, hogy tervezik-e az újbóli megjelenést a fejéri megyeszékhelyen, amire azt a választ adták, hogy folyamatosan dolgoznak a hálózat fejlesztésén, és azon is, hogy a székesfehérvári hallgatók hamarosan újra hallhassák a Rádió 1 műsorait.

Székesfehérváron és környékén jelenleg két helyi kereskedelmi frekvencia is pályáztatás alatt van (Székesfehérvár 101,8 MHz és Velence, Meleg-hegy 90,4 MHz), de a folyamatban lévő bírósági ügyek miatt még egyik esetében sem tudott eredményt hirdetni a Médiatanács.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz