Hamarosan új frekvenciákon szólalhat meg a Karc FM

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Lánchíd Rádió Kft. és a Karc FM Kft. közös hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Médiatanácshoz.

Közös hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Médiatanácshoz a Lánchíd Rádió Kft. és a Karc FM Kft. az alábbi frekvenciák vonatkozásában, derül ki a testület e heti napirendi pontjaiból:

Szeged 100,2 MHz Pécs 94,6 MHz Kaposvár 97,5 MHz Szigetvár 98,9 MHz Siklós 88,6 MHz

Ezzel eldőlni látszik, hogy mi lesz Lánchíd Rádió még használható frekvenciáinak a sorsa. A prózai műsorok gyártásának áprilisi leállása óta takaréklángon üzemelt a korábban közéleti tematikával működő adó, és csak egy magyar alternatív dalokból álló zenei válogatás volt hallható a frekvenciákon, amik közül több el is hallgatott az elmúlt napokban.

A Lánchíd Rádió-hálózat nagy részének idén októberben lejár a hatósági szerződése, de a csomag székesfehérvári (106,6 MHz), tatabányai (107,0 MHz) és zalaegerszegi (88,3 MHz) tagjára hamarosan pályázatot ír ki a Médiatanács, várhatóan közösségi formátummal.

A hálózatba kapcsolódási kérelem tárgyául szolgáló szegedi és dél-dunántúli frekvenciáknak ezzel szemben csak 2020-ban és 2021-ben jár le a műsorszolgáltatási engedélye, de valószínűleg még ekkor is meghosszabbíthatóak lesznek 5 évvel. Amennyiben a Médiatanács engedélyezi a Lánchíd Rádió Kft. és a Karc FM Kft. együttműködését, úgy ezeken a frekvenciákon hamarosan a budapesti 105,9 Karc FM műsorai szólalhatnak majd meg.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz