Indul a II. Petőfi Zenei Díj

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Idén ismét átadják a Petőfi Zenei Díjakat, ezúttal a jubileumi soproni Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján, június 26-án, hazai és világsztárok közreműködésével.

Tavaly hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Petőfi Rádió díjátadó showja. A VOLT nyitónapján a gálát a helyszínen húszezren, a több platformon zajló közvetítéseken keresztül mintegy egymillióan követték figyelemmel - idézi fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye.

Mint írják, a hazai popszakma egészét megmozgató Petőfi Zenei Díj gálán 2016-ban a legfontosabb hazai és világsztárok színe-java lépett színpadra. A legtöbb díjat a Halott Pénz kapta, amely az Év együttese és az Év dala kategóriában is győzött, emellett a Wellhellóval közös Emlékszem, Sopronban című dal kisfilmje lett Az év legjobb videoklipje. Tavaly Rúzsa Magdit az Év női, Szabó Balázst az Év férfi előadójának választották, megosztott díjat vehetett át Freddie és a Fran Palermo mint az éÉv felfedezettje, Karányi lett az Év dj-je, Ákosé az Év koncertje, életműdíjat kapott Bereményi Géza.

A közleményben idézik Pető Zoltánt, a Petőfi Rádió csatornaigazgatóját, aki szerint a tavalyi gála után a fellépőktől és a nomináltaktól is kedvező visszajelzéseket kaptak. "A hazai televíziózás-rádiózás történetében korábban soha nem volt példa arra, hogy egy ilyen gigantikus showt számos platformon élőben közvetítsenek, ráadásul igen nagy érdeklődés mellett" - hangsúlyozza Pető Zoltán, hozzátéve, hogy a jelöltek és a díjazottak névsora méltó lenyomata az adott évnek, hiszen a végeredmény a Petőfi Rádió játszási listája, mely a szakma és a közönség szavazatai alapján alakul ki.

A közmédia idén is élőben közvetíti az eseményt, több platformon: a tévében, online és a Petőfi Rádióban. A szervezők a tavalyihoz hasonló, gigantikus show-ra készülnek, amelyben egyedi, csak itt látható koreográfiával és programmal szerepelnek a hazai sztárok, de több világsztár részvételére is lehet számítani.
A közlemény idézi Lobenwein Norbertet, a Petőfi Zenei Díj főrendezőjét is, aki szerint céljuk a tavalyival azonos: egy olyan show megvalósítása, amelyben a legfontosabb hazai előadók közül jó néhányan színpadra lépnek, de már most dolgoznak azon, hogy több világsztárt láthasson a közönség. Alapvetően öt-tízperces minikoncertek lesznek, a világsztár vendégek azonban a díjátadó után nagykoncerttel várják a VOLT látogatóit.

A jubileumi, 25. VOLT minden eddiginél hosszabbra nyúlik: hat napon át várja a fesztiválozókat Sopronban.
A hivatalos négynapos programot előzi meg a június 27-i koncert, amikor Magyarországon először lép fel az amerikai Linkin Park. A II. Petőfi Zenei Díj gála egy nappal korábban, június 26-án hétfőn este lesz. Azok számára, akik ötnapos bérletet váltanak, a nyitónapi program ajándék - emeli ki Fülöp Zoltán, a fesztivál házigazdája a közleményben.


(MTI)

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz