Újdonságok a Bartók Rádióban

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A muzsikáláshoz szükséges tárgyak, fogalmak, és a régizene áll a Bartók Rádió vasárnap debütált új műsorainak középpontjában.

Régi kották, hangszerek, húrok, összhangzattan könyvek, karmesteri pálcák és még sok egyéb érdekesség, melyekkel a hétköznapi életben aligha találkozik az ember. Innen indul a Bartók Rádió új Varázsbolt című műsora, amelyben időről időre egy-egy, a zenéhez, aktív muzsikáláshoz szükséges, de sokak által nem ismert tárgy, fogalom, téma múltját és adott esetben jelenét mutatják be, minden vasárnap 10:30-tól.

A Régizenei kalandozások Vashegyi Györggyel című program állandó házigazdája karmester, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus művészeti vezetője, az MMA elnöke, a régizene elismert szakértője, aki minden alkalommal meghív a műsorába egy-egy muzsikus vendéget. Vashegyi György és vendége beszélget a többi között az adott zenemű keletkezéséről, annak zenei és szellemi hátteréről, felépítéséről – a zeneszerzőről, a korról, a bemutató körülményeiről és előadóiról, valamint (indokolt esetben) a szóban forgó CD-felvétel születéséről és előadóiról is. Január 6-tól minden vasárnap 18.30-tól a Bartók Rádió műsorán.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz