Három vidéki rádiós frekvenciára lehet pályázni

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Egy kecskeméti, egy siklósi és egy szigetvári frekvencia pályázati felhívását véglegesítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium a Karc FM Média Kft.-t nyilvánította nyertessé a Kaposvár 97,5 MHz frekvencia pályázatán, és helytelen korhatár-besorolás miatt bírságot szabott ki a Rádió 1 szolgáltatójára.

A grémium véglegesítette és honlapján pénteken teszi közzé a Siklós 88,6 MHz és a Szigetvár 98,9 MHz helyi, valamint a Kecskemét 97,7 MHz körzeti rádiós frekvenciák pályázati felhívásait közösségi jellegű használatra. Az ajánlatokat március 5-én, március 6-án, illetve március 11-én lehet majd benyújtani.

A testület döntése szerint a Kaposvár 97,5 MHz helyi frekvencia közösségi használatára kiírt pályázati eljárás nyertese a Karc FM Média Kft., vételkörzet-bővítéssel közvetítve budapesti, székesfehérvári, tatabányai, dunaújvárosi, balatonfüredi és győri Karc FM jogosultságok adásait. A frekvencián 2020. március 20-ig még a Lánchíd Rádió Kft. Karc FM Pécs műsora hallható.

A Körmend 99,8 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat alaki vizsgálatában a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázó Rádió 8 Körmend Kft.-t.

A grémium engedélyezte a Hold Reklám Kft.-nek, hogy – a szolgáltató kérelmére – esedékes médiaszolgáltatási díját részletfizetésben teljesítse. A Médiatanács gyakorlata szerint olyan médiaszolgáltatók részesülhetnek részletfizetési kedvezményben, amelyek fizetési készsége és képessége megalapozott, és még nem részesültek korábban olyan részletfizetési kedvezményben, amelynek ne tettek volna eleget.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz