Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Ezúttal a román társhatóság járt el a Médiatanács jelzése nyomán

Több rádiós frekvencia használatára kiírt pályázati eljárásban is eredményt hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 11-i ülésén...

Publikálás ideje: 2024.06.13.

Fellélegezhetnek a Rádió 88 hallgatói

Magyarország egyik legrégebbi kereskedelmi rádiója, a Rádió 88 arról értesítette a Media1.hu-t, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén úgy döntött, a médiaszolgáltatót működtető kft. legalább 10 évig tovább használhatja frekvenciáját.

Publikálás ideje: 2024.06.13.

Csökkent a Klubrádió Zrt. profitja

A zebrás rádió értékesítési árbevétele egészen minimálisat változott, az egyéb bevétel viszont jelentősen nőtt. Az adózott eredmény csökkent.

Publikálás ideje: 2024.06.10.

Nőtt a Rádió 1 árbevétele és nyeresége

1,24 milliárdról 1,25 milliárdra nőtt a Mészáros Lőrinc-közeli Radio Plus Kft., a Rádió 1 üzemeltetőjének árbevétele 2023-ban. A kormányközeli rádiók műsorait készítő Radio Factory árbevétele is nőtt.

Publikálás ideje: 2024.06.10.

NMHH-kutatás: egyre szívesebben hallgatunk magyar előadókat

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online.

Publikálás ideje: 2024.06.04.

Megszűnik az egyik magyar állami rádió

A Media1 információi szerint már csak 10 napig üzemelteti a közmédia a főleg határon túli magyaroknak szóló Duna World Rádiót. A Duna Médiaszolgáltató a megszűnő rádió helyett az egyébként eltérő profilú Nemzeti Sportrádiót ajánlja közönsége figyelmébe.

Publikálás ideje: 2024.06.03.

NMHH: a rádióműsorok vetélytársaivá válnak az egyénileg összeállított tartalmak

Egy év alatt öt százalékponttal csökkent a hazai rádióhallgatók száma, ugyanakkor egyre többen rádióznak naponta legalább három órát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása szerint.

Publikálás ideje: 2024.05.31.

Fontos döntéseket hozott a Médiatanács

Közel 160 millió forint támogatást ítélt oda 29 pályázónak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a TVÁLLANDÓ2024 pályázati eljárás első fordulójában.

Publikálás ideje: 2024.05.30.

Indul a Nemzeti Sportrádió

A labdarúgó Európa-bajnokság kezdetének napjától Budapesten a 105,9-es frekvencián, országosan online felületeken keresztül hallgathatják a sportszeretők a lényeges sporteseményeket. A Médiatanács döntése alapján a közmédia új rádiós médiaszolgáltatást indíthat Nemzeti Sportrádió néven.

Publikálás ideje: 2024.05.29.

Nemzeti Sportrádió: Az új rádiócsatornával teljessé válik a közmédia sportfóliója

A Médiatanács döntése alapján a közmédia új rádiós médiaszolgáltatást indíthat 2024. június 14-ével. A labdarúgó Európa-bajnokság indulása napjától Budapesten a 105,9-es frekvencián, országosan online felületeken keresztül hallgathatják a sportszeretők a fontos és lényeges sporteseményeket.

Publikálás ideje: 2024.05.29.