Online rádió készítés Radio DJ-vel - Bevezető

Egy online rádió működtetéséhez nincs szükségünk rádiós stábra, szakemberekre, szerkesztőségre, még csak frekvenciapályázatot sem kell, hogy nyerjünk a rádiónk terjesztéséhez. Sőt, az analóg frekvenciákon sugárzott rádiókkal szemben egy internetes rádió számára nincsenek tartalmi, területi, sugárzási korlátok, hiszen az világszerte hallgatható lesz ott, ahol van megfelelő internetelérés. Ezért akár egyetlen ember is képes egy, a saját elképzelései szerint működő rádiót elindítani és működtetni online módon, akár az otthonából.

Persze azért van néhány akadály, amit le kell küzdenie egy kezdő rádiósnak. Ezen akadályok mihamarabbi leküzdéséhez nyújtunk segítséget ebben a cikksorozatban, illetve videósorozatban, amelyben egy internetes rádió működtetéséhez szükséges program-konfigurációt feltelepítünk, megnézzük a helyes beállítást, hogy a programok megfelelően tudjanak összedolgozni, illetve az online rádiónk lelkét adó rádiós szoftvert pedig még alaposabban kivesézzük, hiszen ott a lehetőségeink az adásunk működtetésére, a dalválogatás automatizálására szinte korlátlanok. Így valóban a saját képünkre, a saját elképzelésünk szerint tudjuk formálni saját rádiónkat, és csak rajtunk múlik, hogy a rádiónk tud-e egyedibb lenni, tud-e valami különlegesebbet mutatni mint a többiek.

A videósorozat végére, és persze a bemutatott funkciók használatának némi gyakorlása után kellő magabiztossággal fogjuk tudni elindítani saját, önálló online rádiónkat amely zenei palettájának és műsorstruktúrájának mi lehetünk az urai! Az oktató anyagon körülbelül 4 óra alatt fogunk végig érni és 14 videóból fog összeállni, amelyek a következő fejezetekben érhetőek el:

Fejezetek

 1. Online rádió készítés RadioDJ-vel - bevezető
 2. Telepítési útmutató - RadioDJ, MySQL, BUTT, Virtual Cable
 3. RadioDJ kezelőfelületének az áttekintése
 4. RadioDJ Kategóriák
 5. Audiofájlok Importálása RadioDJ-be
 6. RadioDJ Rotációk
 7. Track Menedzser a RadioDJ-ben
 8. Track Szerkesztő a RadioDJ-ben
 9. RadioDJ CUE Szerkesztő
 10. Sweeper-ek a RadioDJ-ben
 11. RadioDJ Események
 12. Lejátszási Lista Építő a RadioDJ-ben
 13. RadioDJ Segédeszközei és Egyéb Funkciók
 14. RadioDJ Beállítások
 15. BUTT beállítási lehetőségek
 16. Saját IceCast2 Rádiós Szerver Telepítése
 17. Jogtiszta online rádió működtetése
 18. Fizetős rádiós szerver szolgáltató előnyei

 

Online rádió készítés Radio DJ-vel - Bevezető
Forrás: Szünet Rádió

Ha bármilyen kérdésed van, akkor kérlek kommentelj a cikk alá!

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz