Új kisebbségi tulajdonos a Klubrádióban

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség eladta részesedését.

Eladta kisebbségi tulajdonrészét az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) a Klubrádióban – vette észre a Media1 a HVG360 Köves Slomóval, az EMIH vezető rabbijával készült interjújában.

Köves Slomó a hetilapnak elmondta, hogy 14%-os részesedésüket Milkovics Pálnak adják át: „A folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani. Őt a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál személyében találtuk meg. Átadtuk számára az irányítási jogokat, és a folyamat végén a tulajdonosi jogokat is átadjuk.”

Milkovics Pál a Pesti Hírlapon kívül érdekelt még egyebek mellett a 168 Óra hetilapban, valamint a csehországi Mnam és Mňau TV-ben is.

Lejáró engedély

A Klubrádió nehéz helyzetbe került az elmúlt hetekben, ugyanis szeptember elején kiderült, hogy a Médiatanács nem hosszabbítja meg a sokak által kormánykritikus hangvitelűnek titulált állomás műsorszolgáltatási jogosultságát, ami ezért jövő februárban lejár.

A grémium döntésekor arra hivatkozott, hogy a Klubrádió fennállása során többször is megszegte a médiatörvény rendelkezéseit, az adó többségi tulajdonosa szerint azonban „egyértelműen törvénytelen ez a határozat”. A Médiatanács ígérete szerint a rádió által használt budapesti 92,9 MHz-es frekvenciát hamarosan újrapályáztatják, melynek előkészítéséhez már hozzákezdtek.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz