P. Lukovits Milán ferences szerzetes a Mária Rádió új műsorigazgatója

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Mária Rádió Világcsaládjának vezetői, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, P. Dobszay Benedek ferences tartományfőnök a Mária Rádió Elnöksége kérésére P. Lukovits Milán ferences szerzetest nevezte ki a Mária Rádió műsorigazgatójának 2019. november elsejétől határozatlan időre.

Milán atyát 1994-ben szentelték pappá, 21 éven keresztül a szentendrei, majd 3 éven át az esztergomi Ferences Gimnáziumban tanított, 10 évig volt iskolaigazgató. A budapesti Piarista Gimnáziumban szerzett érettségi után jelentkezett a Ferences Rendbe, a noviciátus után végezte teológiai tanulmányait, és az ELTE Természettudományi Karán matematika-fizika szakos középiskolai tanári végzettséget szerzett. 1970. március 1-én született Budapesten. Édesapja a Magyar Tudományos Akadémia doktora volt, édesanyja máig a budai ferences közösség aktív tagja, húga, Klára férjével együtt 5 gyermeket nevel.

Milán atya hivatását mélyen élő papként, szerzetesként, példaértékű nevelőként, kiváló lelkivezetőként él Istenért és emberért egyaránt. Magas erkölcsi mércéje, rendszerszerető gondolkodása, stratégiai előrelátása, megbízhatósága, munkabírása és kreativitása a Mária Rádió fejlődését segíti majd. Milán atya diákjaival rengeteg időt töltött a természetben kerékpártúrák és hegymászás formájában, szereti a zenét, a festészetet és az irodalmat.

A Mária Rádió Egyesület Elnöksége, a rádió munkatársai, önkéntesei és hallgatói ezúton is köszönik Lépes Lóránt atya, a Mária Rádió Felvidék műsorigazgatójának eddigi és további szolgálatát, mellyel a magyarországi Mária Rádiót segítette és segíti továbbra is. Lóránt atya jelenléte a magyarországi rádióban megmarad, a rádió családja nagy szeretettel fordul Lóránt atya felé, akire az elmúlt több mint egy évtizedben mindig mindenre számítani lehetett, hűsége és elköteleződése a Mária Rádió iránt példaértékű. A Mária Rádió stábja hálás azért a sok szeretetért is, amelyet tőle kaptak hétről hétre.

A Mária Rádió Egyesület Elnöksége ezúton is kéri a Rádió hallgatóit és önkénteseit, hogy P. Lukovits Milán atyát fogadják nagy nyitottsággal és szeretettel, segítség, támogassák rádiós szolgálatában.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz