Rádióadás hibakereső

A hibakereső segítségével ellenőrizheted, hogy nálad van-e esetleg a hiba, vagy a rádió online adásával van-e gond. A hibakereséshez először ki kell választanod a tesztelendő rádiót, majd a megfelelő szervert, és ezután indíthatod is a keresést. A szerver kiválasztása alapesetben nem szükséges, mert a rádiós oldalon alapértelmezetten felajánlott szervert mi beállítjuk neked. Ha nem az alapértelmezett szervert akarod tesztelni, csak akkor kell azt beállítani.
Bármilyen kérdés vagy hiba esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

1. lépés - Válaszd ki a problémás rádiót!
2. lépés - Kiválaszthatod, hogy melyik szervert akarod ellenőrízni. Itt alapból kiválasztottuk neked azt amit alapértelmezetten az oldal is fel szokott ajánlani.
Utolsó lépés - Kattints a "Hibakeresést indít" gombra!

Hibatípusok

Audio TAG nincs támogatva

A böngésződ az AUDIO TAG segítségével játssza le a rádió adását, ha a böngésző ezt nem támogatja, akkor nem alkalmas az oldal használatára. Ebben az esetben egy újabb, friss böngészőt kell letölteni. Manapság minden modern böngésző támogatja, így bármelyik megfelelő lesz. Mi ettől függetlenül a Chrome böngészőt ajánljuk.

A rádió online adása nem működik

Sokszor a technika ördöge játszik szerepet az adáskimaradásban, azonban az is igaz, hogy sokszor alulbecsülik a rádiók az online rádiózásra való igényt, emiatt túlterheltté, elérhetetlenné válik az internetes adás a nagy érdeklődés miatt. Ilyenkor érdemes választani egy másik hasonló rádiót, vagy később visszanézni.

Szükséges port nincs engedélyezve

A leggyakoribb hiba az, hogy a szükséges portok nincsenek engedélyezve. Ezt okozhatja a vírusírtó, vagy céges internet esetén a rendszergazda. A céges hálózatokon egyes portokat biztonsági okokból letiltanak, és mivel a rádióadások sokféle portra lehetnek állítva, így nagyon sok adás emiatt nem érhető el. A Petőfi Rádió például a szabványos 80-as porton keresztül érhető el. Ezen a porton keresztül kommunikál a böngésző is, és ezért ezt nem szokták letiltani a céges interneten. Azonban például a Rocker Rádió a 8000-es porton keresztül érhető el, ami egyáltalán nem szabványos, nem használja semmilyen népszerű szolgáltatás, ezért inkább letiltják. Ha kapcsolatba lehet lépni az informatikussal, akkor érdemes megkérdezni, hogy tud-e ilyen tiltásról.
Bármilyen további kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!