Az NMHH a médiaszolgáltatási díjak elengedésével segíti a rádiókat

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Tájékoztatta a Helyi Rádiók Országos Egyesületét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa arról, hogy az új kormányrendeletnek köszönhetően a szolgáltatók mentesülnek az idei első félévben a médiaszolgáltatási díjak befizetése alól, míg két szolgáltató erre vonatkozó kérelmének eljárásait is megszüntette, mivel így azok okafogyottá váltak. A grémium e heti ülésén burkolt reklámozás miatt figyelmeztetett egy százhalombattai televíziót.

A Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) beadványt, a Retro Rádió és a budapesti Sláger FM szolgáltatói pedig kérelmet nyújtottak be az NMHH-nak a második negyedéves médiaszolgáltatási díjaik elengedéséről. A Médiatanács az e heti ülésén született döntései értelmében a HEROE-t tájékoztatta arról, hogy az április 9-e óta érvényben lévő kormányrendeletnek köszönhetően a koronavírus-járvány miatt az érintett szolgáltatók is mentesülnek az első és második negyedévi médiaszolgáltatási díjak befizetése alól, míg a kérelmezők eljárásait ennek értelmében meg is szüntette. A grémium emellett méltányosan, rugalmasan, a helyzetet figyelembe véve jár majd el, amikor a műsorkvóta-kötelezettségeket vizsgálja.

Halom Televízió Százhalombatta szolgáltatóját burkolt reklámozás miatt figyelmeztette a grémium, amiért a Híradó egyik januári adásában egy gyógyászati segédeszközöket árusító bolt részletes bemutatásával a termékek megvételére sarkallhatta a nézőket.

A körzeti, kereskedelmi jelleggel működő 101,7 Pécs FM szolgáltatóját figyelmeztette a Médiatanács egy januári vizsgált adáshét alapján, amiért szerződéses vállalásával ellentétben kevesebb szöveget, helyi közéleti, helyi mindennapi élettel foglalkozó és közszolgálati műsort, valamint több zenét sugárzott.

Forrás: NMHH

A médiaszolgáltatási díjak elengedésével kapcsolatban ad tájékoztatást a Médiatanács

 

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz