Frekvenciát nyert a Mária Rádió Helikon, büntetést kapott a Spirit FM

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A budaörsi 104,8 MHz kereskedelmi frekvenciára két pályázatot nyújtottak be.

Döntött a Médiatanács a Keszthely 93,4 MHz helyi frekvencia közösségi használatára kiírt pályázati eljárás eredményéről: az jogosultság nyertese a Mária Rádió Frekvencia Kft., amely az FM 4 Rádió Kft.-vel hálózatba kapcsolódva használja majd a frekvenciát Mária Rádió Helikon néven.

A helyi Hatvan 94,0 MHz és a körzeti Eger 91,8 MHz frekvenciák közösségi jellegű használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata után a testület hiánypótlásra szólította fel a mindkét eljárásban egyedül pályázó Magyar Katolikus Rádió Alapítványt.

A grémium véglegesítette és honlapján csütörtökön közzéteszi két helyi rádió, a Szombathely 97,1 MHz frekvencia közösségi és a Szentes 106,1 MHz kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázati felhívásokat. Az ajánlatokat a felhívásokban meghatározott, egy-egy októberi napon lehet majd benyújtani.

Büntetést kapott a Spirit FM

A szeptember 2-án indult Spirit FM szolgáltatójára 80 ezer forintos bírságot szabott ki a grémium, amiért -az akkor még Broadway Rádió néven működő – adó egy májusi adáshéten a szerződésében meghatározott vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, a helyi közélettel foglalkozó, mindennapi életet segítő, a közösséghez szóló műsort, hírműsort, nemzetiségi és közszolgálati műsort, valamint több zenét és ismétlést tett közzé. Ezen kívül a rádió időnként egyáltalán nem sugárzott adást.

Budaörs 104,8 MHz

Két cég pályázott a budaörsi 104,8 MHz-es kereskedelmi frekvenciára: az áprilisban elhallgatni kényszerült Budaörs Rádiót üzemeltető cég, a Hunicom Stúdió Kft. és Buda Környéki Televíziót működtető Buda Környéki Médiaszolgáltató Kft. A frekvencián 12 évig a Budaörs Rádió volt hallható, azonban februárban lejárt az állomás 7+5 évre szóló médiaszolgáltatási engedélye, a 104,8 MHz újbóli hasznosítása céljából tavaly kiírt pályázat pedig eredménytelenül zárult.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz