Pert vesztettek Balázsék, nevet kell változtatni

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Fővárosi Törvényszék helyt adott a Class FM tulajdonosa, Michael McNutt kérelmének, amivel eltiltja Sebestyén Balázst és a többi alperest a Reggeli Show elnevezés és logó használatától gyakorlatilag minden platformon. Ezzel a Rádió 1 reggeli műsora névváltásra kényszerülhet.

A névvel "trükközni" sem lehet majd, azaz nem számít majd, hogy külön- vagy egybeírják, kis-, vagy nagybetűvel, semmiképp nem használhatják. 

A bíróság arról is rendelkezett, hogy az alperes Balázs, és a Sharmapa Kft. műsorgyártó cége (valamint két további alperes: Phova Kft. és FeQSoft Kft.) a Facebookon Sebestyén Balázs hivatalos oldalán, valamint a Reggeli Show aloldalain, illetőleg a műsor Instagram oldalain a műsor eddigi nevét, illetőleg a Reggeli Show – „a Morning Show Sztárjaival” jelmondatot, valamint a sárga színű, vigyorgó, fejhallgatós napocska ábrát se használja.

Ugyan a végzés ideiglenes, a fenti rendelkezések előzetesen (azaz a fellebbezésre tekintet nélkül azonnal) végrehajtandók, ezért akár fellebbeznek Balázsék, akár nem, már holnaptól más nevet kell használniuk, ellenkező esetben napi 200.000 forintos bírságot szabhat ki rájuk a bíróság.

Mint ismeretes, Michael McNutt, a Class FM és a Morning Show védjegy tulajdonosa azért indított pert a rádiójából tavaly viharosan távozó Balázs ellen, mert szerinte a műsorvezető "rosszhiszeműen próbálta megszerezni a nevet, és miután ez nem siekrült, lefordította a Morning Show-t Reggeli Show-ra".


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Class FM Komment doboz