Visszatér az Egerszeg Rádió, megszűnik a Helikon Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A zalaegerszegi 95,8-on és a keszthelyi 99,4-en a Rádió 1 fog szólni a jövőben.

Facebook posztban köszönt el hallgatóitól a zalaegerszegi Helikon Rádió. Ahogy azt már kedden megírtuk, az adót üzemeltető cég és a Radio Plus Kft. közös hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Médiatanácshoz, ami előrevetítette, hogy napokon belül a Rádió 1 fog megszólalni az FM 95,8-on. A Helikon közlése alapján ez már ma éjfélkor bekövetkezik. A Helikon Rádió zalaegerszegi egységét működtető társaságot tavaly év végén vásárolta fel egy Rádió 1-közeli cég.

 
A 95,8 MHz-hez hasonló sors vár a keszthelyi 99,4 MHz-re is, ami ugyancsak Rádió 1-re vált, bár más okok miatt. A frekvenciára kiírt pályázatot az LB Rádió Kft. nyerte meg tavaly decemberben, így itt a Helikonnak elméleti esélye sem maradt a folytatásra.

Újraindul az Egerszeg Rádió

Január 11-én hajnalban több mint egy éves szünet után ismét megkezdi műsorainak sugárzását a Zalaegerszeg 95.1 MHz-es frekvencián az Egerszeg Rádió. Frauenhoffer Mártától, a rádió ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy nagyjából ugyanott fogják folytatni, ahol 2017. októberében abbahagyták.

 
“Visszatérünk oda, ahol 2017 októberében abbahagytuk. Minderre garanciát adnak régi-új műsorvezetőink. Célunk minél több helyi hírrel, információval ellátni a zalaegerszegieket. Mindehhez a legnagyobb slágereket kínáljuk a 80-as évektől egészen napjainkig.” – nyilatkozta az ügyvezető a RADIOSITE-nak.

Megkérdeztük azt is, hogy miért döntöttek a Rádió 1 hálózatából való kilépés mellett. “2017. októberében kapcsolódtunk hálózatba a Rádió 1-gyel. Ennek sokan nem örültek Zalaegerszegen, mert szerették a helyi hangokat, helyi információkat. Ezt adjuk most vissza a hallgatóknak. “ – válaszolta Frauenhoffer Márta.

Információink szerint ezekben a percekben is megfeszített munka folyik a rádió stúdiójában, hogy a hajnali indulásnál minden zökkenőmentes legyen.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz