300 millió rádióműsorokra

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Közösségi, kisközösségi és kereskedelmi rádiók huszonhét rendszeresen jelentkező hírműsora, közérdekű és tematikus magazinműsora számára ítélt meg 75 millió forintos támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, és megnyitotta a pályázat idei, 300 millió forintos keretét is.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa hírműsorok, közérdekű és tematikus magazinműsorok elkészítésére összesen 74,6 millió forint támogatást ítélt meg huszonhét rádióműsornak a Magyar Média Mecenatúra program keretében futó 2016-os műsortámogatási pályázatának utolsó, negyedik fordulójában. A tanács a döntéssel hozzájárul a komlói 99,4 Rádió 1, a Debrecen Rádió FM95, a Rádió Szarvas, a fővárosi Karc FM, a Nógrád megyében fogható Rádió Focus, valamint a szolnoki és a karcagi Aktív Rádió hírműsorainak elkészítéséhez.

Közérdekű magazinműsorok finanszírozásában kap segítséget a nyíregyházi Mustár Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a Csaba Rádió, a kisújszállási Európa Rádió, a Kunság Rádió és a Szent István Rádió. Hírműsorok és közérdekű magazinműsorok elkészítéséhez kap támogatást a Rádió Most Kaposvár, a szegedi Rádió 88, a Sopron Rádió, a kecskeméti Gong Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt és a Komárom-Esztergom megyei Forrás Rádió. Tematikus magazinműsor kategóriában támogatást nyert a Tisza-tó Rádió és a Kelet-Balaton térségének helyi rádiója, a Balaton Rádió.

A tanács a pályázat 2017-es keretét is megnyitotta, így az első fordulóban 75 millió forint értékben újabb rádiós médiaszolgáltatók igényelhetnek támogatást a három műsortípus finanszírozására. A pályázatokat március 30-ig elektronikus úton lehet benyújtani.

Pályázati döntés

A Paks 96,3 MHz helyi frekvencia pályázati eljárásában a Médiatanács pályázati nyilvántartásba vette mindkét pályázót, a Rádió 96,3 Kft.-t és a Hullám Média Kft.-t.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz