Oscar-díjas vendégek az 1 éves Etalonban

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Magyarországnak Oscar-díjat és vele büszkeséget hozó Mindenki c. film gyártásvezetője, Molnár Dániel és felvételvezetője, Farkas Ádám volt Thuróczy Richard műsora, az Etalon vendége a Lánchíd Rádióban. A fiatal filmesek minden munkájuk során azért felelnek, hogy valóra váltsák a rendezők és a forgatókönyvírók elképzeléseit, lehetővé tegyék egy-egy újabb csoda megalkotását. A vendégek elmesélték, hogy korábbi tapasztalataik alapján milyen külföldi produkciókban és milyen egy magyar forgatáson dolgozni. 

Az idén 10 éves Lánchíd Rádió stúdiójában elárulták, hogy ők azért szeretnek hazai filmeken dolgozni, mert a pénzszűke miatt sokkal kalandosabb feladat ez, ráadásul szinte minden szakmát meg kell tanulniuk. Farkas Ádám elárulta: egy alkalommal Heves megyében, egy forgatási helyszínnek választott településen a forgatott film költségvetéséből kellett utat építeni egy olyan településen, ahol az önkormányzatnak erre évek óta nem volt pénze. Erre márpedig egy amerikai film esetén biztosan nem kerülne sor, több okból sem.

A jókedvű, szellemes és egyben tanulságos beszélgetés során a hallgatók betekintést nyerhettek a filmezés kulisszatitkaiba. Sőt, a Lánchíd Rádió honlapján továbbra is megtehetik ezt, hiszen ez a beszélgetés is meghallgatható teljes terjedelmében.

Oscar-díjas vendégek az 1 éves Etalonban

Az Etalon éppen 1 évvel ezelőtt indult el a csatornán. Thuróczy Richard korábban többek között olyan rádiókban dolgozott, mint a Radio DEEJAY, a Sláger Rádió, a Neo FM vagy éppen a Juventus Rádió. Az Etalon szerkesztő-műsorvezetője ehhez hasonló programon dolgozott Oroszországban is, ahol az egyik moszkvai rádióállomásnál jelenleg is programtanácsadóként dolgozik, hamarosan pedig Lettországban is gyakran megfordul majd, az egyik orosz nyelvű kereskedelmi rádiónál. A 14 éves kora óta rádiózó szakember Kelet-Európában könnyűzenei producerként, dalszerzőként is tevékenykedik, ahogyan stand uposként is fellép, oroszul és magyarul is.

A sokoldalú, nagyon sok területen tapasztalatokat és ismereteket szerzett műsorvezető a saját generációjában megismert tehetségek miatt kezdett bele az Etalonba. „1986-os vagyok, ráadásul pont december 23-ai, mint ahogyan Dzsudzsák Balázs is. De nem sok korkülönbség van köztünk jó barátommal, Kiss Ádámmal vagy éppen Fluorral sem. Amikor azon gondolkoztam, hogy milyen műsorból van hiány Magyarországon, akkor elég hamar eszembe jutott, hogy a generációnk már most alakítja az országot, egyszer majd közülünk is lesznek néhányan nagy öregek az akkori fiataloknak, csupán az a kérdés, hogy kiből lesz az. Ez pedig ugyebár most dől el. Ebben a műsorban ezeket az embereket próbálom megtalálni.”

A szerdánként, 13:00-tól jelentkező Etalonban többek között járt már Kiss Norbert kétszeres kamion Európa-bajnok, Trecskó Zsófia színésznő, Felméri Péter humorista vagy éppen Puskás Peti színész-énekes is. Ám nemcsak közismert fiatalok jelennek meg a műsorban, hanem olyanok is, akik még nincsenek ugyan reflektorfényben, de idővel szert tehetnek ismertségre a munkájuk által: Fiatal diplomaták, pilóták, vállalkozók vagy éppen start upperek.

Aki nem szeretne lemaradni az újabb műsorokról, mindig megtalálhatja azokat Thuróczy Richard hivatalos Facebook-oldalán.


(RADIOSITE.HU, fotó: Instagram)

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz