Szombathelyen is lesz Mária Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A korábban a Nyugat Rádió által használt szombathelyi 88.4 MHz-et a Mária Rádió Savaria nyerte, mely 100%-ig önálló műsorral készül majd, a helyi igényeknek megfelelően. A Médiatanács a héten emellett egy kisközösségi rádiós bírságról is döntést hozott, valamint felvilágosítást kért egy békéscsabai és velencei-tavi tender kapcsán. 

A Médiatanács tízezer forint bírság megfizetésére kötelezte a székesfehérvári vételkörzetű, kisközösségi Alpha Rádió üzemeltetőjét, mert egy januári műsorhetet felölelő vizsgálat során kiderült, a rádió kevesebb szöveget, közszolgálati műsort, a helyi közélettel foglalkozó, mindennapi életet segítő, valamint a rádió célcsoportjának – vagyis állatbarátoknak és állattartóknak – szóló műsort tett közzé a hatósági szerződésében vállaltakhoz, illetve a törvényi előíráshoz képest.

A Mária Rádió Frekvencia Kft. sugározhat a Szombathely 88,4 MHz sávjában Mária Rádió Savaria néven, miután a pályázati eljárás eredményeként a Médiatanács nyertessé nyilvánította, és közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el. A szombathelyi frekvencia nem fog hálózatba kapcsolódni más Mária Rádióval, műsorait teljes egészében helyben készíti majd a helyi igények kiszolgálása érdekében.

A Békéscsaba 88,9 MHz helyi frekvencia pályázatán az alaki vizsgálat keretében mindkét pályázótól, a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz pályázatának alaki vizsgálata után pedig a „B & T” Kft.-től kér felvilágosítást a tanács.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz