Bírságok és újabb helyi rádiós pályázat

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Két rádió nem tartotta be a hatósági szerződésükben rögzített vállalásokat – pénzbüntetést kell fizetniük. A tanács elfogadta a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét. Sínen az új hajdúböszörményi helyi rádiós jogosultság ügye is. A Médiatanács heti döntései.

A Torony Rádió helyi kereskedelmi médiaszolgáltatás üzemeltetőjét 40 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Médiatanács, mert a rádió év eleji vizsgált hetében helyi közéletet bemutató és közszolgálati tartalmú műsorszámokat, valamint hírműsorokat egyáltalán nem adott le, szöveget és magyar zenét pedig kevesebbet sugárzott az általa vállaltaknál. A zene és az ismétlések tekintetében viszont jelentősen meghaladta a vállalását.

A tanács a döntésekor figyelembe vette, hogy a szolgáltatóval kapcsolatban korábban még nem állapított meg ilyen típusú jogsértést. Hasonló okok miatt kapott 20 ezer forintos bírságot a kisújszállási közösségi Európa Rádió üzemeltetője. A januári vizsgálati héten a szolgáltató vállalásától elmaradva sugárzott a helyi közélettel foglalkozó és a mindennapi életet segítő műsorszámokat, az ismétlések mennyiségében viszont átlépte a felső határt.

A Médiatanács elfogadta továbbá a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét, amelyet április 27-én közzétettek hirdetményi úton, és a Médiatanács honlapján.

A tanács a Hajdúböszörmény 98,9 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatában az LB Rádió Kft.-t és a Kredit Holding Kft.-t vette nyilvántartásba, a „Szabadhajdú” Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatát alaki érvénytelensége miatt kizárta a pályázatból, valamint elfogadta, hogy a Médiacentrum Debrecen Kft. visszavonta a pályázatát.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz