Közel országos lesz nyártól a Rádió 1

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Debrecen után újabb 9 frekvenciával bővül rövid időn belül a piacvezető rádió vételkörzete. A városok között van három megyeszékhely, egy megyei jogú város, egy turisztikailag fontos régió, valamint az egész Kisalföld is. Információink szerint körülbelül júniustól indulhatnak az új adók.

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a ma reggeli műsorban bejelentett egy, Rádió 1 és Reggeli Show rajongók számára fontos hírt: újabb 10 frekvenciával bővül nyáron a csatorna lefedettsége, ami így most már egyre inkább közelít az országos rádiókéhoz.

A Médiatanácshoz már beadták a hálózatba kapcsolódási kérelmeket a műsorvezetők szerint, hogy - az eddigi gyakorlatnak megfelelően - a működő helyi rádiók napi 20 órában átvehessék a központi Rádió 1 műsort, a fennmaradó 4 órában pedig helyi adás szóljon, szintén Rádió 1 márkanéven, a központi arculattal. Információink szerint felvásárlás egyelőre nem történt egy esetben sem, csak programming és kereskedelmi együttműködés a helyi szolgáltatókkal.


Közel országos lesz nyártól a Rádió 1

A nagy nyári bővítéssel újabb, körülbelül egymillió potenciális hallgatóhoz juthatnak el Balázsék és a - pár év szünetet leszámítva - másfél évtizede töretlenül sikeres igazi mai slágerek, arról nem is beszélve, hogy a jövőben Győr-Moson-Sopron, Baranya valamint Heves megyék csaknem egészét lefedi majd a csatorna.

Az új Rádió 1 körzetekben működő helyi adók - Sopron Rádió, Rádió Focus, Tisza-tó Rádió, Rádió 1 Pécs, Rádió Eger, Debrecen Rádió - műsora várhatóan megszűnik.

A fentieken túl egyébként a Médiatanács több tucat helyi frekvencia pályáztatási folyamatát indította meg szerte az országban, melyek zöme kereskedelmi típusú lesz - ezeken a Rádió 1 eséllyel indulhat. A helyi rádiós együttműködések mellett a sikeres pályázatos terjeszkedéssel együtt év végére akár a megszűnt Class FM lakossági lefedettségét is megközelítheti a rádió.

A frekvenciák, 2017 nyarától:

Budapest - FM 96.4
Debrecen - FM 95
Miskolc - FM 96.3
Pécs - FM 90.6
Győr - FM 103.1
Nyíregyháza - FM 91.1
Eger - FM 101.3
Szekszárd - FM 91.1
Salgótarján - FM 100.4
Balaton - FM 105.7
Sopron - FM 94.1
Villány - FM 100.9
Mohács - FM 93.8
Komló - FM 99.4
Dunaföldvár - FM 106.5
Paks - FM 107.5
Baja - FM 94.3
Heves - FM 93.7
Abádszalók - FM 89.2
Tiszafüred - FM 88.7


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz