"Szanaszét kell verni a pofájukat"

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Közösség elleni uszítás miatt két törpepárt is feljelenti Bayer Zsoltot a Karc FM rádióban elhangzott kijelentései miatt.

"Szanaszét kell verni a pofájukat"A kormánypárti körökben népszerű publicista, a rádió műsorvezetője vasárnapi műsorában beszélt a civil törvény ellen a Parlamentben tiltakozó aktivistákról.

Magvas gondolatait szó szerint idézzük: "Ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat."

Mondatai miatt az Együtt alelnöke, Berkecz Balázs, a volt Fideszes Tényi István és az LMP társelnöke, Szél Bernadett is fejlelentést tesz a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével díjazott Bayer Zsolt ellen.

A tavaly indult, Budapesten a 105.9 MHz-en hallgatható Karc FM rádió egyébként a következőképpen definiálja magát: "műsorainkat a nemzeti, keresztény, konzervatív értékrend mentén szerkesztjük. A rádió hitvallása a reformkorból vett Kölcsey-idézet: Jelszavaink valának: Haza és haladás."

Korában már többször volt hasonlóan extrém eset a magyar rádiózás történetében, az egyik legismertebb például a Tilos Rádióban, 2003 karácsonyán - itt a műsorvezető a keresztényeket kívánta "kiirtani". Az akkori médiahatóság, az Országos Rádió- és Televízió Testület egy hónapra felfüggesztette a Tilos Rádió adását a kijelentés miatt.

Frissítés (2017.05.09 12:55):

Lett az ügynek folytatása, Bayer elnézést kért és meghívta kávézni az érintett civileket, illetve egyéb, korábban többek közt az ő felakasztását sürgető balliberális újságírókat.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz