A Médiatanács heti rádiós döntései

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Összesen 74,5 millió forint támogatáshoz jutott 23 helyi, körzeti és kisközösségi rádió a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program pályázatán, a rendszeresen jelentkező műsorok finanszírozására kiírt idei eljárásának első fordulójában. Engedélyezték a Rádió 1 hálózatba kapcsolódási kérelmét 10 vidéki jogosultsággal, és kiírtak két, nagy vételkörzetű Borsod-Abaúj-Zemplén megyei frekvenciát is.

A testület támogatása révén – amellyel évek óta hozzájárul a stúdiók szakmai munkájához és a hallgatók tájékozódásához a helyi ügyekben – tizennyolc kereskedelmi és közösségi rádió 63,6 millió forintot, öt kisközösségi rádió pedig 10,9 millió forintot kap állandó műsorai gyártásához.

Hírműsor kategóriában sikerrel pályázott az Inforádió, a Magyar Katolikus Rádió, a Mária Rádió, a kiskőrösi Kunság Rádió, a pécsi 90,6 Rádió 1, a miskolci Rádió M, a gyöngyösi FM7 Rádió, a gyomaendrődi Rádió Sun és az egyaránt nyíregyházi székhelyű Mustár Rádió, Retro Rádió és 99,4 Sunshine FM.

A szolgáltató magazinok közül támogatáshoz jutott a kecskeméti Gong FM, a miskolci Csillagpont Rádió, a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a Rádió Szentendre, a jászberényi Trió Rádió, a fehérgyarmati Rádió Som, az Egerszeg Rádió, a Fehérvár Rádió műsora, míg a tematikus magazinok közül a szentgotthárdi Radio Monoster, a debreceni FM90 Campus Rádió, a szombathelyi Credo Rádió és a Tamási Rádió programja kapott támogatást.

Ezen felül a médiahatóság összesen 66,9 millió forint támogatásban részesített 13 médiaszolgáltatót a médiaszolgáltatók fenntartásához szükséges működési és üzemeltetési költségeket támogató idei pályázat harmadik fordulójában. Több helyi televízió mellett a támogatott rádiók: a Rádió Szentendre, a siófoki Balaton Rádió, a Mária Rádió és a budapesti Trend FM.

Frekvenciadöntések

A Médiatanács hozzájárult, hogy a jelenleg Sopron Rádió, Tisza-tó Rádió, Rádió Focus (Salgótarján), a Debrecen Rádió FM95 és a Rádió Eger néven szóló médiaszolgáltatások, illetve a Baranya megyében a Pécs 90,6 MHz, Villány 100,9 MHz, Komló 99,4 MHz és Mohács 93,8 MHz frekvenciákon működő kereskedelmi rádiók május 15-től hálózatba kapcsolódjanak a Rádió 1 budapesti adásával.

A testület elfogadta továbbá a Telkibánya 100,6 MHz és a Tokaj 101,8 MHz helyi rádiós frekvenciákra vonatkozó pályázati felhívások tervezetét. A pályázati kiírások csütörtöktől olvashatók az NMHH Médiatanácsának honlapján, a frekvenciatervek viszont már most is elérhetőek: ez alapján bizonyos, hogy mindkét frekvencia földrajzilag az átlagnál jóval nagyobb vételkörzetet biztosít majd a pályázati nyertesek számára.

A telkibányai adó ráadásul a határon túl is fogható lesz: többek közt a negyedmilliós lakosságú Kassán is kiváló elérést biztosít majd.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz