Békéscsabán is lesz Rádió 1

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Egri és békéscsabai rádiós frekvenciapályázatok eredményéről döntött a héten a Médiatanács - mindkettőben érintett a Rádió 1.

Az egri 101.3-as helyi frekvencia pályázati eljárásában a Médiatanács az egyedüli pályázó FW Befektetési Kft.-t nyilvánította nyertesnek. Információink szerint a cég Rádió 1-közeli, tehát végülis maradhat a csatorna az eddig a Rádió Eger által használt, frissen hálózatba kapcsolt, rövidesen lejáró frekvencián újabb, akár 7+5 évig, csak immáron másik üzemeltető égisze alatt.

A békéscsabai 88.9 MHz-es tenderen két pályázó közül a budapesti Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. nyert, felülkerekedve az eddigi üzemeltető Interax Kft.-n.

Békéscsabán jelenleg is Rádió 1 néven működik a 88.9 MHz, de az országos babérokra törő hálózattól teljesen függetlenül, önálló tartalommal, élve a helyi névhasználati jogukkal (korábban a régi Rádió 1 Network tagjai voltak). A Radio Plus Kft. révén most viszont újraindulhat a hálózatos adás a Békés megyei frekvencián is - a Reggeli Show-val, Cookyval és az esti mixműsorokkal.

A békécsabai, független Rádió 1-el hálózatban működő orosházi 90.2 Rádió 1-nek egyelőre nem tudjuk, mi lesz a sorsa. Az is lehet, hogy tovább folytatja majd a műsorát önálló tartalommal, de akár a helyi üzleti érdekkör másik tagjához, a Mega Rádióhoz is csatlakozhat.

Két másik tender is folytatódott

A testület elfogadta a Szolnok 90.4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, amely csütörtöktől a Médiatanács honlapján olvasható - kereskedelmi jogosultság lesz.

A szintén kereskedelmi jellegű Hajdúszoboszló 100.6 MHz-es helyi rádiós frekvencia pályázatára beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata után a grémium pályázati nyilvántartásba vette az LB Rádió Kft.-t, és hiánypótlásra hívja fel a Kredit Holding Kft.-t (Best FM).

Leadták a pályázatokat 

Benyújtották a Tatabánya 96.7 MHz és Székesfehérvár 101.8 MHz pályázataira is az ajánlatokat.

A Fejér megye csaknem egészét lefedő fehérvári frekvenciáért négyen szálltak ringbe: a tatabányai Forrás Rádió, a veszprémi Méz Rádió, egy velencei cég, és egy, a Radio Sales House-os Krskó Tibor érdekeltségébe tartozó társaság, a Regionális Rádió Kft.

Tatabányáért is elindult a Regionális Rádió Kft., továbbá egy, a Forrás Rádióval azonos székhelyű cég - a Blue Hill Media Kft. -, illetve egy LB Rádió Kft. nevű cég, ami egyébként több helyi rádiós pályázaton is indult a közelmúltban. 


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz