Íme az ország legfiatalabb rádiósa!

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Győri családi házukból indította el rádiós karrierjét a még csak általános iskolás Weisz Mátyás - írja a Ripost. A mindössze 10 éves tehetségre hamar felfigyelt a Győr+ Rádió műsorvezetője, és kapott egy szép meglepetést is.

Matyi két éve egyszerűen csak zenéket akart összevágni, aztán belebotlott egy olyan szoftverbe, amivel rádióadást lehet lebonyolítani. Sok olvasónknak lehet ismerős az érzés - valahol mindig itt kezd kialakulni a rádiózás iránti szerelem a fiatal rádiósoknál.

Nem is kellett több a srácnak, hamar elindította a saját netrádióját, SzüNet Rádió néven, amivel már 70 adáson van túl.

Íme az ország legfiatalabb rádiósa!

Édesanyja először fel sem figyelt arra, hogy a kisfiú egy netes rádiót indított a tetőtéri szobájukból, aztán leesett az álla. "Mindenben támogatjuk Matyit, ő a mi kis zsenink! A műsorát teljesen önállóan csinálja, a családtól semmire nincs szüksége hozzá. Mi az eszközökkel tudjuk segíteni, mindig kap valamit, így fejlődik a kis házi stúdiója. Most egy teljesen új asztalra lesz szüksége. De minden mást magától tanul meg" - mesélte Babos Veronika, a büszke édesanya a Ripostnak.

Az újság szerint DJ Matyi tehetségére a helyi rádió médiatáborában is felfigyeltek, Orosz Sanyi, a Győr+ Rádió műsorvezetője kezdte mentorálni.

Sanyi a Ripostnak így nyilatkozott: "Rendkívül tehetséges srác, szívja magába a tudást, még a legapróbb dolgokat is azonnal megjegyzi. Ráadásul nagyon tudatos, tudja, hogy az iskolában is teljesítenie kell. Ritka az ilyen ambíció és műszaki érzék, főleg ilyen fiatalon!"

Matyi karrierjének támogatására egy komplett rádiós csomagot kapott az egyik legismertebb hazai broadcasting megoldásokat kínáló cég, a 42NetMedia jóvoltából, köztük egy workstationt, a népszerű 42Net adásvezérlő csomagot, egy telepített Stereo Toolt, és bekerülhetett az egyik ismert rádiós applikációba is a SzüNet Rádió a társaság jóvoltából.

Mi mást mondhatnánk, Balázs, Jani, Feri és a Bochkorék felköthetik a gatyát. Hajrá Matyi!


(forrás: Ripost/RADIOSITE.HU)

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz