Támogatások, bírságok, pályázatok

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Folytatódott a Magyar Média Mecenatúra program, több közösségi rádiót is támogattak a mostani körben. Bírságok is születtek a héten, továbbá a grémium társadalmi véleményezésre bocsátja egy újabb budapesti frekvencia hasznosítását célzó pályázati felhívás tervezetét is.

A közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeinek támogatására meghirdetett 2017-es rezsipályázat negyedik, utolsó fordulójában nyolc televízió és négy rádió összesen 53,4 millió forint támogatást kapott. A kedvezményezettek közé került a Rádió Törökszentmiklós, a püspökladányi Sárrét FM, a Rádió 87,8 Érd és a kiskunfélegyházi Rádió Smile. A 2017-es rezsipályázati eljárásban megmaradt 21 millió forintot a Médiatanács a műszaki fejlesztéseket támogató idei pályázat keretösszegéhez csoportosította át.

Reklámjogi döntések

A Civil Rádió figyelmen kívül hagyta, hogy társadalmi célú reklámokat csak megfelelő főcímmel jelentethet meg, illetve alulteljesítette a szöveg, a magyar zenei művek, az ismételt műsorszámok, a közszolgálati műsorszámok, továbbá híradások arányaira tett napi, illetve heti vállalásait, ezért médiaszolgáltatójának összesen 110 ezer forint bírságot kell fizetnie.

Rádiós döntések

A Médiatanács elfogadta a 98,6 MHz budapesti telephelyű rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, amelyet csütörtöktől tett közzé honlapján véleményezésre. A Médiatanács márciusban kérte fel az NMHH Hivatalát két budapesti telephelyű rádiós műsorszolgáltatási lehetőség pályázatának kidolgozására; a másik frekvenciára, a Budapest 101,6 MHz-re vonatkozó pályázati felhívás tervezetét május elején tette közzé a hatóság.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz