225 ezres bírság a Lánchíd Rádiónak

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

225 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Lánchíd Rádió Pécset, mert eltért vállalt műsorrendjétől. A Derecske 94,7 MHz pályázat eredményeként az LB Rádió Kft. sugározhat a jövőben a Hajdúság déli részén.

A Médiatanács 225 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Lánchíd Rádió Pécs szolgáltatóját, miután egy márciusi műsorhetében a rádió kevesebb hírműsort és a helyi közélettel foglalkozó, mindennapi életet segítő műsorszámot, valamint több ismétlést tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a törvényi előírásokhoz képest, két napon pedig egyáltalán nem adott le nemzetiségi műsorszámot. A Médiatanács jogkövetkezmény alkalmazásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügy összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmény adott formáját, mértékét.

Az egyedüli pályázó LB Rádió Kft. sugározhat a Derecske 94,7 MHz pályázatának nyerteseként a Médiatanács döntése alapján. A helyi kereskedelmi rádió modern könnyűzenei slágereket, saját műsorvezetőkkel készített hírműsorokat, kulturális és helyi közlekedési információkat kínál majd a hallgatók számára. Ha nem tévednek forrásaink, egyébként ez a cég is a Rádió 1 érdekeltségi körébe tartozhat.

A Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi kereskedelmi frekvencia pályázatán a Médiatanács teljesített hiánypótlás után a Kredit Holding Kft.-t (Best FM) is pályázati nyilvántartásba vette. Az Esztergom 98,1 MHz pályázatán a testület nyilatkozattételre hívta fel a Hold Reklám Kft.-t (Kék Duna). A Tatabánya 96,7 MHz eljárásában a grémium megtagadta a Regionális Rádió Kft. pályázati nyilvántartásba vételét alaki érvénytelenség miatt, míg az LB Rádió Kft.-t és a városban már működő Forrás Rádióval azonos székhelyre bejegyzett Blue Hill Media Kft.-t hiánypótlásra szólította fel.

Leadták a pályázatokat a veszprémi és kaposvári frekvenciákra

Az anno a Klubrádió által működtetett Veszprém 90,6 MHz helyi, kereskedelmi jogosultság hasznosítására kiírt tenderen az LB Rádió Kft. és a Regionális Rádió Kft. nyújtott be ajánlatot, a szintén helyi, kereskedelmi kaposvári 99,9 MHz-ért pedig a korábbi üzemeltető Kapos Rádió tulajdonosa, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat cége, a TIT Rádió Kft., a Krskó Tibor érdekeltségébe tartozó Regionális Rádió Kft., valamint a pécsi Rádió 1-et üzemeltető Mambó Rádió Kft. indult.

Mindkét jogosultság műszaki paraméterein változtatott egyébként a hatóság a jelenlegi pályázatokra - megnövelt teljesítménnyel, magasabb telephelyről szólhatnak majd a nyertesek, mint a korábbi jogosultak, ezzel nemcsak Veszprémet és Kaposvárt, hanem Veszprém és Somogy megyék jelentős részét is lefedve.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz