Indulhat szombaton a székesfehérvári Rádió 1

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Heti ülésén több rádiós frekvenciát érintő kérdésben is döntést hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület elvégezte a Székesfehérvár 101,8 MHz és a Miskolc 103,0 MHz frekvenciákra érkezett pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát, illetve engedélyezte a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft., továbbá a Radio Plus Kft. hálózatba kapcsolódását, így holnapután indulhat is a székesfehérvári és mosonmagyaróvári Rádió 1.

A Médiatanács a Székesfehérvár 101,8 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására beérkezett ajánlatok közül nyilvántartásba vette a VLNC FM Rádió Kft. pályázatát, míg a Veszprém Rádió Kft.-t (Méz Rádió) és a Turul Média Kft.-t (Forrás Rádió) hiánypótlásra szólította fel. A Radio Sales House kötődésű Krskó Tibor-féle Regionális Rádió Kft. nyilvántartásba vételét megtagadta a testület, mert a pályázat alakilag érvénytelennek bizonyult.

A Miskolc 103,0 MHz körzeti rádiós frekvencia hasznosítására érkezett pályázatok közül a grémium hiánypótlásra szólította fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítványt, illetve az FM1 Műsorszolgáltató Kft.-t. Az Ifjúságért és Rádiózásért Egyesület pályázata alakilag érvénytelen volt.

A Médiatanács a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmére engedélyezte, hogy a Székesfehérvár 103,8 MHz és a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz rádiós jogosultságok július 1-jétől hálózatba kapcsolódjanak a Radio Plus Kft.-vel, illetve a testület hozzájárult ahhoz, hogy ugyanekkortól 103,8 Rádió 1, illetve 99,7 Rádió 1 néven folytassák sugárzásukat.

Leadták a pécsi pályázatokat

A csaknem az egész Dél-Dunántúlt lefedő, nagy teljesítményű Pécs 101.7 MHz-es regionális kereskedelmi frekvenciáért hárman szálltak ringbe: a Regionális Rádió Kft., valamint a helyi kötődésű Pécs Rádió Kft. és P1 Rádió Kft.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz