Újabb 3 frekvencia a Rádió 1-nek

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A legutóbbi ülésén hozott döntések alapján csütörtöktől közétette az országos analóg kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívásának tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A Rádió 1 hálózata három újabb, hajdúsági frekvenciával bővül, így már hat frekvencián vár indulásra a csatorna.

A Médiatanács elfogadta a június 7. és 21. között közszemlére közzétett és az eddigi lefedettséget Fehérgyarmat, Gerecse, Szentes és Vasvár telephelyekkel kiegészített frekvenciatervet az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatásához, és ugyancsak elfogadta a pályázati felhívás tervezetét, amely csütörtöktől olvasható a honlapon. A két héten át véleményezhető frekvenciatervre egyetlen észrevétel sem érkezett, a pályázati felhívás tervezetéről pedig nyilvános meghallgatást tart a hivatal a közzétételtől 20-30 napon belül. A Médiatanács az ez után számított 45 napon belül dönt majd a pályázati felhívás véglegesítéséről.

Az országos kereskedelmi rádiós pályázati eljárás előkészítésének munkálatai azért indulhattak újra, mert az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. által kezdeményezett bírósági eljárásban március 14-én meghozott ítélet másodfokon jogerősen megerősítette, hogy az NMHH folytathatja az új pályázati eljárással kapcsolatos munkát, nincs ugyanis jogalap arra, hogy az ezzel kapcsolatos NMHH-döntés végrehajtását felfüggesszék. Így tehát elhárult az új országos rádiós frekvenciapályázat lefolytatásának perjogi akadálya. A pályázat célja, hogy megmaradjon az országos duális médiarendszer, és a közszolgálati rádióadók mellett az eljárás végén újra működhessen országos kereskedelmi rádió Magyarországon, bővített lefedettséggel, a sztereó lakossági ellátás 69,3 százalékos elérési lehetőségével.

Újabb 3 frekvencia a Rádió 1-nek

Tegnap egyébként több, hibás következtetésre jutó sajtóhír is megjelent az országos frekvenciatenderrel kapcsolatban, ezeket itt cáfoltuk.

Dinamikusan növekszik a Rádió1-hálózat

A Hajdúböszörmény 98.9 MHz, a Hajdúnánás 93.3 MHz és a Hajdúszoboszló 100.6 MHz frekvenciák hasznosítására indított pályázati eljárásokban egyaránt az LB Rádió Kft. lett a nyertes, amely egyedüliként nyújtott be alakilag és tartalmilag is érvényes pályázatot, és amely a Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva sugározhatja műsorát, azaz a piacvezető Rádió 1 lesz hallható a hajdúsági jogosultságokon is.

Újabb 3 frekvencia a Rádió 1-nek

Korábban elnyerte az igazi mai slágereket sugárzó csatorna a Békéscsaba 88.9, Velencei-tó 90.4, Derecske 94.7-es helyi, kereskedelmi frekvenciákra kiírt tendereket is, így jelenleg hat frekvencia vár beindításra a Rádió 1 hálózatában.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz