Túszdráma a holland 3FM-nél

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Késsel megfenyegette, majd túszul ejtette a 3FM egyik munkatársát egy férfi csütörtökön a hollandiai Hilversumban, a közszolgálati rádió stúdióinak otthont adó épületben. Egy közel másfél órás rendőrségi műveletet követően a túsz sértetlenül kiszabadult, a túszejtőt pedig letartóztatták.

A holland rendőrség tájékoztatása szerint a biztonsági erők a reggeli órákban zárták körbe túszejtés gyanúja miatt az Amszterdam közelében fekvő, gyakran "médiaváros"-nak is nevezett Hilversumban található épületet, azt követően, hogy egy férfi a létesítmény előtti parkolóban késsel megfenyegetett egy nőt, akit magával ragadva behatolt az épületbe. Sajtóinformációk szerint a férfi az épületben a túsz mellett a rádió egyik alkalmazottját is megfenyegette.

Mint közölték, a csaknem másfél órás műveletet követően a férfit elfogták. A túszul ejtett nő nem szenvedett sérüléseket, de vizsgálatra a közeli kórházba szállították.

Túszdráma a holland 3FM-nél

A radiofreak.nl információi szerint a 33 éves, hollandul rosszul beszélő tettes megszólalási lehetőséget követelt a 3FM-en, és a CNN-nel is beszélni akart.

A túszejtés közben a 3FM zavartalanul sugározta reggeli műsorát, ami ezen a héten külső helyszínekről szól, így a központi épületben csak a hírszerkesztők voltak jelen.

Érdekesség, hogy az incidens egy nappal azt követően történt, hogy bejelentették a 3FM teljesen átszabott őszi műsorstruktúráját. A holland közszolgálati rádió fiatalos csatornáját egyébként még az ág is húzza mostanában: a nemrég még top 3-ban szereplő adó hallgatottsága az elmúlt hónapokban drasztikusan csökkent, a legutóbbi kutatások szerint pedig történelmi mélységet ért el.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz