Kodály előtt tiszteleg a Bartók őszi műsorrendje

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Filmzenei és operaműsorokkal, valamint Kodály Zoltán emléke előtt tisztelegve készül a Bartók Rádió az őszi műsorrendre.

A XX. századi magyar zeneművészet meghatározó alakja előtt tisztelegve tematikus sorozattal jelentkezik szeptember 4-től a Bartók rádió Évfordulók című műsora. A Kodály életét feldolgozó és azt megismertető magazin egy-egy témában járja körül a zeneszerző, zenegyűjtő, színpadi zeneíró és népzenekutató színes életpályáját. Az adások szeptember 4-től hétfőnként, 19 órától lesznek hallhatóak. Az előzetes tervek alapján a hangzóanyagok podcastként is elérhetőek lesznek a közmédia oldalain.

Ottmár Dávid és Veisz Gábor tolmácsolásában filmzenei magazin várja a hallgatókat. Szeptember 4-től a Cine-java című műsor a filmtörténet legnagyobb klasszikusainak filmzenéjét tárja hallgatói elé, így a szerkesztő-műsorvezető páros hétről-hétre körbejárja a XX.-XXI. századi mozgókép legnagyobb hatású zeneműveit. A 30 perces műsort minden szombaton a déli híradást követően 12 óra 5 perctől sugározzák, ismétlés minden szerdán 9.30-kor.

László Ferenc operamagazinnal jelentkezik Magyarország klaszsikus zenei rádiójában. Prológ címmel indított műsora az opera műfaja előtt tisztelegve vezeti be hallgatóit a dalművek, daljátékok és zenedrámák rejtélyes, de vonzó világába, kedd estkénként, az operaközvetítéseket megelőzően 19 óra 30 perckor.

Kodály előtt tiszteleg a Bartók őszi műsorrendje

A közszolgálati adó ezeken felül tehetségkutatót is indít, melyben műsorvezetőket keresnek.

„Rendkívül fontosak a Bartók Rádió hagyományai, és az a hatalmas tapasztalat és tudás, amellyel a kollégáink rendelkeznek, de számunkra az is elengedhetetlen, hogy folyamatosan meg tudjunk újulni. Keressük a friss hangokat, a fiatalokat, az új műsorvezetőket. Jó lehetőség erre egy műsorvezetői tehetségkutató, a Mikrofonpróba, ezért hirdettük meg ezt a rádiós játékot. Reméljük, sokan lesznek a komolyzene rajongói közül olyanok, akik a rádiózást is szeretik, és van bátorságuk megmérettetni magukat a Bartók Rádió mikrofonja előtt.” – nyilatkozta a Bartók Rádió csatornaigazgatója, Devich Márton a kezdeményezésről, melyre szeptbember 22-ig várják a pályázatokat.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz