Támogatásokról döntött a Médiatanács

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

40,8 milliós támogatásról döntött heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. Egy közösségi rádió büntetést kapott, egy pályázat pedig nyilvántartásba került.

A Médiatanács 16 pályázót nyilvánított kedvezményezetté a közösségi médiaszolgáltatók számára kiírt műszaki pályázat első fordulójában. A nyertesek összesen 40,8 millió forintot fordíthatnak a pályázaton keresztül stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli eszközök és a médiaszolgáltatáshoz szükséges számítástechnikai felszerelések vásárlására.

A rádiók közül támogatást kapott a Klasszik Rádió, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a Balaton Rádió, a Mária Rádió ceglédi stúdiója, illetve a Magyar Katolikus Rádió, utóbbi két frekvencián is.

A Karcag FM médiaszolgáltatójának 10 ezer forint bírságot kell fizetnie, mert a május 22–28. közötti hatósági ellenőrzés során részben nem különböztette meg a reklámokat más médiatartalmaktól, illetve nem tartotta be a magyar zenei művek bemutatására vállalt arányszámokat.

A grémium elvégezte a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós frekvenciára egyedüliként beérkezett Crossborder Film Kft. pályázati ajánlatának alaki vizsgálatát is, és nyilvántartásba vette a pályázót.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz