Rádiós döntések a Médiatanács ülésén

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Öt rádiós pályázati eljárásban hozott döntéseket e heti ülésén a Médiatanács, és beérkeztek a pályázatok a budapesti 98.6 MHz-re is.

A Tokaj 101.8 MHz helyi közösségi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Médiatanács alaki érvénytelenség miatt megtagadta az egyedüli pályázó, a Hegyalja Média Kft. (Szent István Rádió) pályázati nyilvántartásba vételét. A testület a Pécs 101.7 MHz körzeti kereskedelmi rádiós pályázat eljárásában a P1 Rádió Kft.-t hiánypótlás után pályázati nyilvántartásba vette, miután a bíróság elutasította a Regionális Rádió Kft. és a Pécs Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit a nyilvántartásba vételük megtagadása miatt.

A Médiatanács felvilágosítást kér három helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában: a Dunaújváros 93.1 MHz eljárásában a Crossborder Film Kft.-től, a Nagykanizsa 95.6 MHz eljárásában a dtm Media Hungary Kft.-től, a Veszprém 90.6 helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázatában pedig az LB Rádió Kft.-től (Rádió 1). Az utóbbi két pályázati eljárásban a bíróság elutasította a Helikon Rádió Kft. és a Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit a pályázati nyilvántartásba vételükkel kapcsolatban.

Ahogy arról korábban írtunk, hálózatos együttműködésre vonatkozó szerződést írt alá a szombathelyi Frisss FM-et üzemeltető cég a Rádió 1-gyel, amihez hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtottak be a Médiatanácshoz. A grémium ezt most engedélyezte, így minden akadály elhárult az elől, hogy a hónap közepétől a vasi megyszékhelyen is megszólaljon az ország legnagyobb kereskedelmi rádiója.

Hosszú idő után ismét pályázni lehetett egy nagy lefedettségű budapesti frekvenciára, amivel két cég élt. A 98.6 MHz-ért a Manna Vision Media Kft. és a Scaletta Kft. jelentkezett.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz