DAB-on és középhullámon erősít a Pátria Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Javulni fog a Pátria Rádió lefedettsége a magyarok által legsűrűbben lakott szlovákiai régiókban - írja a medialne.sk

Új, négy évre szóló szerződést kötött a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) a Towercom műsorszóró vállalattal, ami alapján megerősítik a Pátria Rádió középullámú sugárzását. A megállapodás szerint novembertől 10-ről 25 kW-ra növelik a nyitrai 1098 kHz-es frekvencia teljesítményét, és újraindítják a rimaszombati 1521 kHz-en sugárzó adót, amit a Pátria már korábban is használt.

A csallóközi és gömöri régiókban a Pátria FM adói kis teljesítményükből adódóan nem biztosítanak megfelelő vételkörzetet, viszont a változásoknak köszönhetően most a csatorna célcsoportja által legsűrűbben lakott területeken fog javulni a rádió lefedettsége. A középhullámú frekvenciák mellett hamarosan Szencről is megszólal a Pátria Rádió a 102.4 MHz-en, amit nem sokkal ezelőtt nyertek pályázat útján.

Az analóg sávokon túl a Pátria és az RTVS is készül a digitalizációra, ezért október végétől DAB+ rendszerben is elérhető a szlovákiai magyarok rádiója egy besztercebányai (12A), egy kassai (12B), egy pozsonyi (12C) és egy zsolnai (12A) frekvencián is, a Towercom által üzemeltetett multiplexben. Megjegyzendő, a Pátria Rádió műsorai teszt jelleggel már idén februártól hallhatóak voltak az AVIS nyitrai DAB+ multiplexén is.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz