Hamarosan Budapesten is Sola Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Nyertest hirdetett a budapesti 101.6 MHz pályázatán az NMHH Médiatanácsa, és több helyi frekvenciával kapcsolatban is döntött a grémium.

A fővárosi 101.6 MHz hasznosítására kiírt pályázaton az egyedüli, alakilag és tartalmilag is érvényes ajánlatot benyújtó Fontana Média Kft. nyert, ami Sola Rádió néven tervez műsorszolgáltatást indítani.

A rádió koncepciója, hogy a reformáció 500. évfordulóján indulva a keresztény hit és értékrend alapjain minél szélesebb közszolgálati műsortartalmat közvetítsen minél több hallgatóhoz, alternatívát nyújtva a médiapiacon jelenleg szereplő liturgikus jellegű vallási adások mellett.

A nyertes cég a szerződéskötéstől számított 120 napon belül köteles megkezdeni a műsorszolgáltatást.

Új pályázat Tokajban, Rádió 1 Békéscsabán

A Médiatanács újrapályáztatja a tokaji 101.8 MHz-et, melynek pályázati felhívásának tervezetét már közzétették honlapjukon. A dokumentum szerint a közösségi jellegű médiaszolgáltatás tenderén az a jelentkező érheti el a legtöbb pontot, aki többek között vállalja, hogy műsorában a szöveg aránya 50,1% felett lesz napközben, és minden órában legalább 3 perc híreket szolgáltat.

Idén egyébként már lezajlott egy pályázati eljárás a tokaji 101.8 MHz-re vonatkozóan, de az egyedüli jelentkező, Hegyalja Média Kft. (Szent István Rádió) alakilag érvénytelen pályázatot nyújtott be, ezért az ügymenet eredménytelenül zárult.

A testület engedélyezte a Csaba Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. hálózatba kapcsolódási kérelmét, így november 2-től a békési megyeszékhelyen is hallható az ország más részein is sugárzó, budapesti központú Rádió 1 adása, 4 órás helyi műsoridővel. Békéscsabán egy jogi vita eredményeképp már működik egy helyi kereskedelmi rádió ugyanezzel a névvel, így jelenleg két Rádió 1 szól a városban.

Kereskedelmi lesz a szegedi Európa Rádió

A tanács hozzájárult ahhoz is, hogy a szegedi 87.9 MHz-en működő Európa Rádió november 6-tól megszüntesse hálózatba kapcsolódását a Debrecen 94.4 MHz-en sugárzó Európa Rádióval, és közösségi helyett kereskedelmi jelleggel folytassa működését.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz