Rádiós kihívás Kolozsvárott

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Egy éve indult el a román közszolgálati rádió kolozsvári stúdiójának 24 órás magyar adása. Az évfordulót egy rendhagyó, 24 óra, 24 perc és 24 másodpercig tartó műsorfolyammal ünnepelték.

Nagy volt a mozgolódás a Kolozsvári Rádió szerkesztőségében október utolsó napjaiban, ugyanis az adó stábja egy nem mindennapi programra készült, a csatorna 1 éves jubileumát ünnepelendő.

Rádiós kihívás Kolozsvárott

Kovács Péter, a magyar szerkesztőség vezetője a rádió Hangoló című műsorának elmondta: a maratoni születésnapi műsor egyik fő célja az volt, hogy abba a hallgatók interaktívan bekapcsolódhassanak, és elmondhassák, mit gondolnak a rádió elmúlt egy évéről.

A több mint egy napig tartó műsor alatt több különleges nyereményjáték is zajlott, és a hallgatók folyamatos részvétele mellett interjúk is készültek olyan személyekkel, akiknek foglalkozásukból adódóan éjszaka is dolgozniuk kell. Ezeken felül a stáb rendszeresen posztolt a Kolozsvári Rádió Facebook oldalára a történésekről, továbbá több alkalommal is élőben közvetítettek a kulisszák mögül.

A hallgatókkal való adásbeli kapcsolattartáson túl adáson kívül is sok támogatást kapott a csapat, többen ételeket készítettek a műsorvezetőknek, a román kollégák pedig műsoridőt biztosítottak a rádió román nyelvű csatornáján.

"Négyünknek különböző a személyiségünk, mindenikünknek máskor volt a holtpontja. Ez abban mutatkozott meg, hogy valamelyikünk egy rövid ideig nem volt annyira aktív az adásban. Ilyenkor a másik három kolléga segített. Néhány hónapja kezdtem rádiózni, ilyen szempontból ez a születésnapi műsor nagy kihívás volt, és nagyon sokat tanultam belőle." - árulta el Kristály Bea, a maratoni adás egyik műsorvezetője a Transindexnek.

Mint az a 24 óra, 24 perc és 24 másodperces műsor utolsó megszólalásából kiderült, a kihívás a műsorvezetői négyes minden tagja számára felejthetetlen élmény volt, és a jövőben is várhatóak hasonlóan különleges akciók a Kolozsvári Rádióban.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz