Dzsihadista dal szólt a Lukas Graham helyett

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Egy dzsihadista toborzó dal szólt végtelenítve péntek reggel a svéd Mix Megapol malmői frekvenciáján, fél órán keresztül.

Bizarr hangokra ébredhetek a svédországi Malmö azon lakói, akik a Mix Megapolt választották a reggeli kávéjuk mellé. A megszokott zenei válogatás, valamint Gry és Anders reggeli műsora helyett egy Iszlám Államhoz köthető propagandadal szólt a csatorna helyi frekvenciáján.

Dzsihadista dal szólt a Lukas Graham helyett

Az eset valószínűleg úgy történt, hogy valaki egy kalózadót indított rá a Mix Megapol kis teljesítményű malmői reléadójára, elnyomva azt a város jelentős területén. Az incidens péntek reggel 8:00 és 8:30 között történt, amikor Lukas Graham 7 Yearsének és Gloria Gaynor I Will Survive-jának kellett volna szólnia az adón.

Jakob Gravestam, a csatornát üzemeltető Bauer Media szóvivője az Aftonbladetnek elmondta: a történteket komolyan veszik, már jelentették azt a svéd távközlési hatóságnak, és feljelentést tettek a rendőrségen.

A Mix Megapol Svédország leghallgatottabb kereskedelmi rádiója, ami az Adult Contemporary formátumnak megfelelően leginkább könnyed hangzású mai pop dalokat játszik, a 80-as, 90-es évek legnagyobb slágereivel kiegészítve. A csatorna pár napja nyerte meg a legnagyobb elérésű országos frekvenciacsomagot egy nagyobb rádiózást érintő átrendezés részeként, amiről hamarosan részletesen is beszámolunk.


Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz