Győztest hirdettek a dunaújvárosi 93.1 MHz pályázatán

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács múltheti ülésének döntései.

Közzétette a dunaújvárosi 93.1 MHz pályázatának eredményét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A kereskedelmi frekvenciára kiírt pályázaton az egyedüli jelentkező Crossborder Kft. nyert, ami a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódva fog műsort szolgáltatni.

Győztest hirdettek a dunaújvárosi 93.1 MHz pályázatán
 
A testület a Tatabánya 96.7 MHz frekvenciára kiírt eljárásban az LB Rádió Kft.-t és a Blue Hill Média Kft.-t, míg a Székesfehérvár 101.8 MHz frekvencia pályázatában a Veszprém Média Kft.-t és a Turul Média Kft.-t pályázati nyilvántartásba vette. Az eljárások folytatásáról a múlt héten döntött a Médiatanács, miután az alaki érvénytelenség miatt korábban mindkét eljárásból kizárt Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit a bíróság elutasította. A pályázó cégek közül az LB Rádió Kft. a Rádió 1-hez, a Turul Média Kft. pedig a tatabányai Forrás Rádióhoz köthető.

A Médiatanács ezeken felül engedélyezte a Mária Rádió Frekvencia Kft. kérelmét is, hogy a Monor 106.3 MHz médiaszolgáltatási jogosultságát a Gyál 98.9 MHz-es és a Dabas 97.5 MHz-es jogosultságaival bővítse, az eredeti pályázatban rögzített közszolgálati műsorok arányára tett vállalások megtartása mellett.

Bírságok adatszolgáltatás elmaradása miatt

Harmincöt rádió és televízió maradt el a kötelező adatszolgáltatással idén január 1. és 31. között. Kilenc szolgáltató az öt hónap alatt egyáltalán nem küldött adatokat, de több szolgáltató esetében mindössze néhány hét elmaradásról volt szó. A grémium három szolgáltatónál csak felhívással szankcionált, a legmagasabb büntetés pedig 210 ezer forint volt.

Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz