Új zenei rádió indulhat Budapesten

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Rádió Q frekvenciáján.

Egyre több jel utal arra, hogy hamarosan egy új zenei rádió kezdhet el sugározni a budapesti 99.5 MHz-en. A 24.hu írta meg, hogy nem rég egy újonnan alapított cég, a Tranzisztor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. jelent meg a Rádió Q-t működtető Kft. tulajdonosai között.

Új zenei rádió indulhat Budapesten
(illusztráció)

A friss társtulajdonos cég védjegybejelentési eljárást kezdeményezett a Retro Rádió névre, ami alátámaszthatja a 24.hu és a HVG értesüléseit, amelyek szerint egy új csatorna rajtolhat el a valaha közlekedési és fogyasztóvédelmi tematikával működő adó helyén néhány héten belül. A név lajstromozásán túl a retroradiobudapest.hu webcím is regisztrálásra került a Noname Domain Kft.-n keresztül még november elején, és ezzel egy időben a facebook.com/retroradiobudapest oldal is aktív volt rövid ideig.

Egy új csatorna megjelenését jelzi előre a Bors értesülése is, mely szerint több műsorvezető felmondott a Sláger FM-nél, köztük Nyerges Izabella és Dénes Tamás. Utóbbi a lapnak elárulta, hogy egy hamarosan induló rádió csábította el.

Amennyiben helytállóak a feltételezések, úgy valószínűsíthető, hogy az új adó az idősebb, 30 év feletti korosztályhoz fog szólni az Adult Contemporary formátum, vagy annak valamelyik alváltozatának (pl. Oldie-based AC) megfelelően hangolt műsorral, tovább bővítve a fővárosi könnyűzenei rádiós kínálatot.

A 99.5 MHz-en jelenleg is üzemelő Rádió Q már egy ideje tetszhalott állapotban volt: a 2007-ben indult csatorna az utóbbi években működési nehézségekkel küszködött, idén februárban pedig ideiglenesen meg is szüntette a műsorsugárzást egy NMHH-val folytatott jogvitára hivatkozva. A leállást követően az adót kéthetente visszakapcsolták, megelőzve ezzel a  műsorszolgáltatási jogosultság teljes megszűnését, pár hete azonban folymatosan szól a csatorna, non-stop zenével.

Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz