Egy pályázó maradt versenyben a miskolci 103 MHz-ért

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács aktuális rádiós döntései.

Folytatódik a Magyar Média Mecenatúra Program, így jövőre több mint 3 milliárd forint értékben lehet majd pályázni műsorok készítésére és technikai fejlesztésekre az arra jogosult műsorszolgáltatóknak. Az összeg összesen 15 pályázat között oszlik el.

Egy pályázó maradt versenyben a miskolci 103 MHz-ért

A közösségi médiaszolgáltatók fenntartási és üzemeltetési költségeinek támogatására (rezsipályázat) 400 millió forint jut 2018-ban, műszaki fejlesztéseikre 110 millió forint, a helyi és körzeti televíziós hír- és magazinműsorok készítésére 420 millió forint, rádiós műsorokra 300 millió forint. Az üzemeltetési költésgek támogatása esetében a közösségi rádiók 500 ezer, kisközösségi rádióknál pedig 400 ezer lesz a havi maximális támogatás összege.

A testület 2011 óta több mint 2200 esetben támogatott helyi rádiókat és televíziókat, több mint 18,7 milliárd forinttal.

Egy pályázó maradt versenyben a miskolci 103 MHz-ért

Egy kivételével minden résztvevő, így az FM1 Műsorszolgáltató Kft. és az Ifjúságért és Rádiózásért Egyesület pályázatát is alakilag érvénytelennek nyilvánította a Médiatanács a miskolci 103.0 MHz-ért folytatott versenyben. Az egyetlen alakilag érvényes pályázatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítvány nyújtotta be.

A miskolci Csillagpont Rádiót üzemeltető jelentkező így nagy valószínűséggel a 103.0 MHz-en is műsort szolgáltathat majd. A közösségi frekvenciáért kiírt pályázaton egyébként azon pályázók kaphatják a legtöbb pontot, akik vállalják, hogy naponta legalább 240 perc egészségvédelmi és fogyasztóvédelmi témájú műsort fognak sugározni.

Hiánypótlás és felvilágosítás

A kereskedelmi jelleggel meghirdetett Szolnok 90.4 MHz helyi frekvencia pályázati eljárásban az alaki vizsgálat után a tanács hiánypótlásra hívta fel az egyedüliként pályázó, Rádió 1-hez köthető LB Rádió Kft.-t.

A szintén helyi vételkörzetű Tatabánya 96.7 MHz, illetve Székesfehérvár 101.8 MHz helyi kereskedelmi hasznosításra kiírt pályázati eljárásokban a testület a tartalmi vizsgálatot végezte el, amelynek eredményeként az előbbi esetében az LB Rádió Kft.-től, illetve az utóbbinál a VLNC FM Rádió Kft.-től kér felvilágosítást.

Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz