A Retro Rádió indulásáról nyilatkozott a rádió fő műsorbeszállítója

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Interjút adott a szakember a Médiapiacnak.

A Rádió Q frekvenciáján elinduló Retro Rádió fő műsorbeszállítójával közölt interjút a mediapiac.com. A lap a Radio Factory tulajdonosát Bertók Lászlót kérdezte a tervekről, a tulajdonosi szerkezetről és a piacon felröppent pleykákról.

Az interjúból kiderül, hogy a Rádió1 és a Retro Rádió műsorát is ugyanaz a szakember gárda állítja össze, – leszámítva a műsorvezetőket – amely szerinte gazdaságilag is megéri a rádióknak, mivel nem kell két irodát bérelni, nem kell két marketinges, kitelepüléseknél nem kell két különböző csapat, a kollégáink mindent el tudnak végezni, csökkennek a költségek – nyilatkozta a lapnak Bertók László.

Kiderül az is, hogy szerinte a két adó nem jelent konkurenciát egymásnak, mert a zenei kínálatuk élesen elválasztja őket. Sőt, arról is olvashatunk a beszélgetésben, hogy  a szakember már évek óta szerette volna megvalósítani egy ilyen kooperációt, de eddig ezzel kapcsolatosan nem tudott asztalhoz ültetni tulajdonosokat.

Arra kérdésre, hogy szerinte miért működne jobban egy begyártó cég, mint egy saját, belső csapat Bertók László elmondta:

Magyarországon nincs annyi ember, aki ennyi rádiót magas színvonalon tudnak csinálni. Négy-öt rádióra elég ember van, és annál sokkal több adó szól jelenleg is csak Budapesten, a vidékről nem is beszélve, ahonnan a fővárosi rádiók hozzák fel folyamatosan a legtehetségesebb kollégákat. A nap végén, ha nem találsz ki valamilyen megoldást, az iparág fog veszíteni a minőségből, és ezzel a hallgató veszítene.

A szakember hozzátette:

Jelenlegi kapacitásunkkal azt gondolom, hogy akár párhuzamosan négy-öt rádiót is ki tudunk szolgálni tartalommal. Stúdióink vannak, amelyeknek a kihasználtsága még nem 100 százalékos, és tökéletesen alkalmasak arra, hogy műsorokat gyártsunk.

Forrás: MédiaPiac 

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz