Lazítanak a kereskedelmi rádiók szabályozásán az Egyesült Királyságban

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Ezentúl szabadabban változtathatnak műsorstruktúrájukon.

Átalakítaná a kereskedlemi rádiókat magába foglaló szabályozást az angol kormány – írja a RadioToday. A módosítás az állomások programkarakterisztikáját érintené, amin idáig csak a brit médiahatóság, az Ofcom engedélyével lehetett változtatni.

Lazítanak a kereskedelmi rádiók szabályozásán az Egyesült Királyságban

(a Heart North-West műsorszolgáltatási engedélyének formátumra vonatkozó része)

A jogszabálytervezet szerint az analóg műsorszolgáltatási engedéllyel rendelkező rádióknak ezentúl nem lesz kötelező a szerződésükben meghatározott formátum szerint működni, hanem eltérhetnek attól a hatóság előzetes jóváhagyása nélkül.

Matt Hancock digitális ügyekért felelős miniszter szerint az új szabályozás megkönnyíti majd a kereskedelmi rádiók helyzetét, amik ennek köszönhetően jobban fel tudjá venni a versenyt az egyre erősebb online konkurenciával.

Bár a programmingot érintő követelmények kevésbé lesznek szigorúak, a kormány ezentúl is elvárja majd, hogy a rádiók helyi híreket, időjárás-jelentést és közlekedési információkat szolgáltassanak.

Az új törvény a digitális földfelszíni műsorkínálatban is változásokat hozna: a tervek szerint hamarosan külföldön bejegyzett rádiók is sugározhatnak majd a DAB multiplexeken.

Lazítanak a kereskedelmi rádiók szabályozásán az Egyesült Királyságban

(a Capital FM stúdiója)

“Ahogy egyre közeledünk a digitális átállás felé, meg kell teremtenünk a feltételeket a kereskedlemi rádióknak, hogy felvehessék a versenyt az online adókkal. A felesleges szabályok lebontásával a rádióknak több lehetősége lesz a közönség igényeire reagálni, és ebből adódóan a hallgatók is egy sokkal színesebb kínálatból választhatnak majd” – tette hozzá Matt Hancock.

A jövőben várhatóan a helyi műsorok arányát érintő szabályok is változni fognak, azonban ezzel kapcsolatban még nincs végleges álláspontja a kormánynak.

Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz