Öt új frekvenciával bővül a Dankó Rádió adóhálózata

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Duna-Tisza közén és a Balatonnál is javulni fog a lefedettség.

Az MTVA kezdeményezésére öt új frekvenciával bővül a Dankó Rádió országos adóhálózata – közölte csütörtök délután a Médiatanács.

Öt új frekvenciával bővül a Dankó Rádió adóhálózata

(mivel az új adók teljesítménye és pontos technikai specifikációja még nem ismert, ezért a térképen lévő vételkörzetek csak szemléltető jellegűek)

Az ötödik születésnapját ünneplő rádió hamarosan Baja (92.2 MHz), Keszthely (104.3 MHz), Révfülöp (91.0 MHz), Tiszafüred (105.2 MHz) és Nagymaros (93.1 MHz) vételkörzetében is jó minőségben fog szólni.

A bővítés oka, hogy a Dankó Rádió több kisebb településen csak szórványosan érhető el, a közszolgálati célok pedig csak akkor érvényesülhetnek maradéktalanul, ha a közszolgálati médiaszolgáltatás földrajzi értelemben véve is eljuttatható a lehető legtöbb társadalmi réteghez.

Az új frekvenciáknak köszönhetően legalább 100.000 fővel nő majd a rádió lefedettsége, amire közel félmillióan szoktak kapcsolni a 15 évnél idősebb lakosság körében egy átlagos napon. Ezzel a Dankó Rádió a 6. leghallgatottabb adó országos szinten, és 3. a közszolgálati állomások között.

Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz